Slovenija > Črna kronika
18 ogledov

Gasilci ob pomoči oblakov ukrotili petelina

Gasilec
1/8
Žurnal24 main
Gasilci se na območju Slavnika še vedno borijo s požarom, ki gori že od včerajšnjega popoldneva, vendar jim ga je ob pomoči izpod neba že uspelo omejiti.

Kot nam je povedal eden izmed vodij ekip na terenu Boris Budal, je na območju že začelo rositi, tako da ima 70 gasilcev, kolikor jih je danes v akciji, olajšano delo in so kljub težko dostopnemu terenu požar uspeli omejiti. Vremenska napoved je sicer ugodna, saj se bo čez dan dež okrepil.

Potem ko se je včeraj kar 173 gasilcev borilo s tremi večjimi požari, ki so najverjetneje zaradi iskrenja vlaka izbruhnili ob železniški progi Podgorje–Prešnica in se nato razširili proti pobočju Slavnika, je bila ponoči na terenu požarna straža, ob svitu pa so ekipe znova začele boj z rdečim petelinom.

Na pomoč naj bi jim prišla tudi helikopterja Slovenske vojske, ki sta okoli 8.20 že tudi vzletela, a Budal nima informacij, ali sta se že vključila v akcijo. Njuna pomoč verjetno ne bo več potrebna, saj so se razmere začele umirjati. Kljub težkim razmeram poškodb med gasilci k sreči ni bilo.

Naselja na območju požara sicer niso bila ogrožena, so zatrdili na Policijski upravi Koper.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.