Slovenija > Črna kronika
9732 ogledov

Huda nesreča, povzročitelja odpeljali s helikopterjem

nesreča Obrov
1/4
PGD Materija
Čelno trčil v nasproti vozeče vozilo. Povzročitelja nesreče so morali s helikopterjem odpeljati na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V petek se je ob 14.21 uri pri naselju Obrov pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi huje telesno poškodovani, štiri osebe pa lažje, so sporočili s PU Koper.

Policisti so na kraju ugotovili, da je 59-letni državljan Italije vozil osebni avtomobil iz smeri Podgrada proti Kozini in pred naseljem Obrov z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče. Tam je čelno trčil v 35-letnega državljana ZDA, ki prebiva v Italiji.

V nesreči sta bila huje telesno poškodovana povzročitelj nesreče in 56-letna sopotnica v njegovem avtomobilu. Voznik in trije sopotniki v vozilu državljana ZDA so bili lažje poškodovani. Povzročitelj nesreče je bil s helikopterjem odpeljan v KC Ljubljana, ostali poškodovani pa so bili z reševalnimi vozili odpeljani v bolnišnico Izola.

nesreča Obrov | Avtor: PGD Materija PGD Materija

V nesreči so posredovali gasilci PGD Materija, ki so zavarovali kraj nesreče in do prihoda zdravstvenega osebja ponesrečenim nudili prvo pomoč. Gasilci so s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovanega voznika, pomagali pri nadaljnji zdravniški oskrbi ter prenosu poškodovanih v reševalna vozila, na vozilih izklopili vire energije in posuli iztekle tekočine, so po intervenciji zapisali gasilci PGD Materija.

"Na intervenciji je sodelovalo 15 gasilcev PGD Materija s tremi vozili (še trije gasilci so bili v pripravljenosti v gasilskem domu), zdravnica in medicinska sestra ZP Hrpelje, dve reševalni ekipi NMP Sežana, reševalni ekipi NMP Postojna in Ilirska Bistrica, helikopterska ekipa NMP s helikopterjem Slovenske vojske, policisti PU Koper ter uslužbenci cestnega podjetja. Poleg omenjenih so bili v nadaljevanju aktivirani tudi trije gasilci Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Plama z enim vozilom, ki so na območju kompleksa Plama v Podgradu vzpostavili pristajališče za helikopter," so o intervenciji zapisali gasilci.

Zoper povzročitelja bodo policisti napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti. Cesta je bila zaprta do 17.50. 

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 09:09 02.september 2024.

    Pri taki gneči in smotanih šoferjih je čudno,da ni vsak dan taka nesreča