Slovenija > Črna kronika
1388 ogledov

Identiteto umrlega še potrjujejo

Požar slika zaslona
V požaru gospodarskega objekta v Venišah je ena oseba umrla.

V požaru gospodarskega poslopja je umrla ena oseba, ki je bila v notranjosti, identiteto pokojnega kriminalisti še potrjujejo. Ob začetnem gašenju požara se je poškodoval 45-letni moški, reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Objekt, v katerem je bilo več delovnih strojev, je bil v požaru v celoti poškodovan, nastala je večja premoženjska škoda, so sporočili z novomeške policijske uprave. Vzrok požara kriminalisti še ugotavljajo, danes pri ogledu sodeluje tudi strokovnjak Nacionalnega forenzičnega laboratorija.

Poklicni gasilci iz Krškega so klic na pomoč prejeli včeraj ob 10.48, ob pet minut kasneje so bili že na prizorišču.

"Ob 10.53 uri smo prispeli na kraj dogodka s tremi vozili in petimi gasilci – tehničnimi reševalci. Požar ostrešja in etažnih prostorov je bil polno razvit, obstajala je tudi velika nevarnost eksplozije, saj so se v delu objekta nahajale barve in razredčila in tudi dve plinski jeklenki. Zavarovali smo kraj dogodka in pričeli z gašenjem od zunaj, hkrati pa smo pričeli izvajati tudi notranje napade z napadalnimi dvojicami. Jeklenki smo ohladili in jih iznesli na varno. Ko smo požar delno omejili in omogočili vstop gasilcev v objekt smo pričeli tudi z preiskovanjem prostorov, ker je obstajal sum, da je v prostorih ujeta oseba, kar se je kasneje tudi potrdilo. Najdeni osebi žal ni bilo več pomoči, ob tem izrekamo svojcem iskreno sožalje," so zapisali na svoji spletni stran.

Pri gašenju so sodelovale tudi enote PGD Velika vas in Leskovec pri Krškem, na kraj pa je prišla policija, dve ekipi nujne medicinske pomoči in dežurna elektro služba.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.