Slovenija > Črna kronika
85 ogledov

Izsiljevali, naj prepiše podjetje

Orožje Policija
Kriminalsiti so dva izsiljevalca že dali za zapahe, eden je imel doma tudi puško.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor so 31. avgusta v dopoldanskem času na Ptuju obravnavali sum poskusa izsiljevanja 47-letnega lastnika gospodarske družbe s sedežem iz območja Ptuja.

"Trije sostorilci, 32-letni moški, 35-letni moški in še neznani tretji moški, so na makadamskem parkirnem prostoru na Ptuju z uporabo fizične sile poskušali 47-letnega moškega zvleči v kombinirano vozilo in ga prisiliti, da v svojo škodo podpiše pogodbo o prenosu lastništva gospodarske družbe," opisujejo.

Izsiljevali tudi z električnim paralizatorjem

Električni paralizator | Avtor: Policija Policija
Eden od storilcev je pri izvršitvi kaznivega dejanja imel pri sebi svetilko, za katero so kriminalisti ugotovili, da je električni paralizator, ki s pomočjo visoke električne napetosti človeka začasno onesposobi. Ker se je moški upiral, so se nepridipravi umaknili, a mu zagrozili z vrnitvijo.

Pri poskusu izvršitve kaznivega dejanja jim je sicer pomagala tudi 37-letna ženska.

Na podlagi zbranih obvestil so kriminalisti 31. avgusta 35-letnemu moškemu doma iz okolice Ptuja odvzeli prostost in ga 2. septembra privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor.

Z nadaljnjim operativnim delom in zbiranjem dokazov so kriminalisti ugotovili, da je pri dejanju sodeloval še en sostorilec. Zato so 21. oktobra na podlagi zbranih dokazov 32-letnemu moškemu  iz okolice Ljubljane odvzeli prostost in ga 22. oktobra privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Tudi zanj je odredil pripor. "Moški je imel ob odvzemu prostosti pri sebi tudi  pištolo kalibra 7,65 mm z nabojnikom in vstavljenimi osmimi naboji, za katero nima orožne listine," dodajajo.

Za neznanim sostorilcem kriminalisti še poizvedujejo. 

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • blueone 20:23 30.oktober 2015.

    v arest z njimi, pa nikol več vn