Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Janša vs. Rop se nadaljuje

anton rop Žurnal24 main
Višje sodišče v Ljubljani je odločilo, da se bo sodni postopek v primeru civilne tožbe, ki jo je premier Janša vložil zoper nekdanjega premierja Ropa, nadaljeval na okrajnem sodišču.

Iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič, ki zastopa Janšo, so sporočili, da odločitev sicer spoštujejo, a menijo, da bi primer moralo obravnavati okrožno sodišče, saj je takšna dosedanja sodna praksa. Omenjena odločitev zato vzbuja določene pomisleke o spoštovanju ustavne pravice do enakega obravnavanja v sodnih postopkih, menijo.

Ob tem poudarjajo, da odločitev sodišča, ki je procesne narave in ne vpliva na vsebino tožbe, sprejemajo in spoštujejo. Nadaljnjih pravnih sredstev glede tega procesnega vprašanja ne bodo iskali, saj želijo, da se postopek brez dodatnega zavlačevanja nadaljuje.

Kot je znano, je premier Janez Janša prek odvetniške pisarne Zidar Klemenčič konec avgusta na Okrožno sodišče v Ljubljani vložil civilno tožbo proti Ropu zaradi po njegovem mnenju nedopustnih izjav, da sta se Janez Janša in Ivo Sanader leta 2004 dogovarjala o incidentih v Piranskem zalivu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.