Slovenija > Črna kronika
27 ogledov

Jezen, razočaran in prevaran

Sre%C4%8Dko Prijatelj, sojenje Žurnal24 main
Danes bo znana sodba poslancu Srečku Prijatelju. Prijatelj: To je konstrukt LDS.

Danes dopoldne bo znano, ali bo koprska sodnica sledila predlogu tožilstva in poslanca Srečka Prijatelja kaznovala s štirimi leti in desetimi meseci zapora, ker naj bi izsiljeval podjetnika Marjana Mikuža.

"Občutek imam, da je bila sodba zoper mene na tem sodišču že davno napisana. Bil sem jezen, razočaran in prevaran. Danes bom še obsojen," je včeraj Prijatelj svojo nedolžnost še zadnjič pred izrekom sodbe poskušal dokazati sodnici.

Tožil bo novinarje
Prijatelj vztrajno ponavlja, da je od Mikuža zgolj poskušal izterjati vračilo dolgovanega denarja z grobimi in žaljivimi SMS-sporočili. "V javnosti se je to prikazovalo kot grožnja in zato bom zoper določene medije vložil tožbe. Odškodnine pa bom namenil v sklad, ki bo namenjen za šolanje revnih otrok," nova srečanja s sodišči že napoveduje Prijatelj. Odškodnino zaradi domnevnega namernega povzročanja duševnih bolečin pa bo s tožbo od policije zahtevala tudi poslančeva žena Aleksandra Prijatelj.

"To je konstrukt LDS"
Poslanec vztraja, da se mu sodi zaradi "konstrukta policije in LDS. Sojenje pa tudi ni bilo izvedeno korektno, saj nismo imeli možnosti, da bi pogledali v drobovje in karakter resničnega goljufa Marjana Mikuža".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.