Slovenija > Črna kronika
41270 ogledov

Julija bo s prišito roko delala v splošno korist

Julija Adlešič Instagram
Ljubljančanka Julija Adlešič je danes na okrajnem sodišču priznala krivdo za goljufijo, Sebastien Abramov pa, da ji je pri tem pomagal.

Šestindvajsetletna Julija Adlešič in osem let starejši Sebastien Abramov, javnosti znana iz afere Odrezana roka, on pa še zaradi umora dekleta Sare Veber, sta danes priznala krivdo za goljufijo oziroma pomoč pri tem.

Julija Adlešič | Avtor: D. M. Julija Adlešič z zagovornikom Žigo Podobnikom. D. M.

Prvoobtožena Ljubljančanka je po obtožnici, ki jo zastopa tožilka Diana Husić Omerović, leta 2017 v več poslovalnicah banke NLB sklenila pogodbe za zlate račune in različne kreditne kartice ter podala vloge za povišanje limitov, ki so ji jih odobrili, nato pa jih ni v celoti poplačala. Ob tem je vzela tudi 20.000 evrov kredita za obdobje sedem let, a naj bi plačala samo prvih sedem mesečnih obrokov. NLB je bila oškodovana za dobrih 31.000 evrov.

Sebastien Abramov | Avtor: D. M. Sebastien Abramov D. M.
Pomagal ji je do kreditov

V letih 2017 in 2018 je s Summit Leasing Slovenija sklenila več kreditnih pogodb. Pri kreditnih posrednikih Big Bang in Harvey Norman Trading je podpisala pogodbe za financiranje različnih aparatov, od klime in televizorja do več telefonov Apple Iphone, svojih obveznosti pa ne izpolnila. Summit Leasing Slovenija je bil skupno oškodovan za 6.700 evrov.

Adlešičeva je prikazovala, da izpolnjuje pogoje za pridobitev kreditov, čeprav jih v resnici ni, saj ni bila zaposlena. Pri tem ji je pomagal Abramov, ki ji je na račun nakazoval denar, pod namen pa navedel izplačilo plače.

Okrajna sodnica Tanja Lombar Jenko februarja ni izpeljala predobravnavnega naroka, ker je Abramov preklical pooblastilo svojemu odvetniku Petru Kobentarju, Adlešičeva pa se je z zagovornikom Žigo Podobnikom že dogovarjala za morebitno priznanje krivde in s tem blažjo kazen.

Zapletlo se je tudi marca: Adlešičeva se je do takrat sicer pogodila s tožilstvom in tudi Abramov si je našel drugega zagovornika, Uroša Mikliča, vendar pa še ni bil izdan uradni sklep o njegovem imenovanju.

Julija je mlada punca, vse se bo vrnilo

Danes sta se oba obtožena končno izrekla o krivdi in jo priznala. Tožilka Husić Omerovićeva je za Adlešičevo predlagala eno leto zapora, ki ga lahko odsluži z delom v splošno korist, za  Abramova, ki v Celju prestaja 30-letno zaporno kazen zaradi umora Vebrove ter drugih grehov, pa sedem mesecev aresta. Tožilka je v sodni spis vložila tudi zdravniško potrdilo, da je Adlešičeva sposobna za delo.

NLB in Summit Leasing Slovenija sta priglasila premoženjskopravni zahtevek, ni pa še tega storila Zavarovalnica Sava, zato tudi sodnica Lombar Jenkova ni mogla izreči sodbe. Ta je glede na priznanje krivde obeh in Julijin sporazum s tožilstvom očitno že znana.

Danes smo tudi slišali, da dolg, ki je nastal pri goljufiji, še ni bil povrnjen. Abramov si s tem ni belil las: "Julija je mlada punca, vse se bo vrnilo."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 20
  • Palson 10:12 11.maj 2024.

    Kakšne koristi od nje ne bo.

  • Enzgg4 09:56 08.maj 2024.

    Kaj bo pa delala? Z eno roko se težko karkoli dela. Ima sicer še tisto nazaj prisito, vendar jo bo do smrti skrivala. Ni preveč lepa. Sem videl pri nekom, ki si jo je odrezal, pa so mu jo prišili ...prikaži več nazaj. Saj je za silo funkcionalna, lepa pa prav nič. Taka, rdeča. Mogoče bo pa nosila rokavico.

  • Avatar Garancija
    Garancija 09:40 08.maj 2024.

    Pa čist normalno izgleda