Slovenija > Črna kronika
2997 ogledov

Kočevje: V avtu bežala pred policisti, ko so ju ujeli, so jih napadli domačini

policija Fotografija je simbolična.
Voznik bežal pred policisti. Ko so ga ti hoteli prijeti, je nadnje prišlo večje število občanov.

Policisti so v nedeljo okoli 20. ure pri kontroli prometa pričeli ustavljati osebno vozilo, ki pa se na znake policistov ni ustavilo. Voznik je odpeljal naprej. Po krajši vožnji je voznik vozilo ustavil na travniku, s sopotnikom pa sta s kraja zbežala. Policisti so mladoletnega voznika prijeli.

Pri tem je na kraj prišlo večje število občanov. Ti so z udarci, odrivanjem in grožnjami policistom želeli preprečiti prijetje mladoletnega voznika. V postopku je bila za nujno potreben čas trem osumljencem, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja, odvzeta prostost. Med postopkom je ena osumljenka v službeno vozilo policije vrgla kamen in ga poškodovala.

V postopku sta bila dva policista lažje poškodovana.

Policija bo zoper vse štiri osumljence podala kazensko ovadbo zaradi suma izvršitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari. Prav tako so mladoletnemu vozniku zasegli vozilo. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče in kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem identitete drugih oseb, ki so bile udeležene pri izvršitvi kaznivega dejanja.

V Kočevje je v minulih dneh policija napotila večje število svojih pripadnikov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 35
  • jebse 11:15 12.avgust 2024.

    Superiorna vrsta iz dolenjske nje. Mislim da je resitev jasna povečanje socialnih prispevkov. Dajmo to za ljudi ki so na tuji zemlji in ne delajo nikjer in niti nocejo...Na nas slovencih je da jih prezivljamo in podpiramo...le kaj bi mi ...prikaži več brez nasih ciganov aka žan cloude van dame -ov itd

  • buzi 11:14 12.avgust 2024.

    V ameriki bi jih policisti preluknjali in bi bil mir!

  • BenX 10:53 12.avgust 2024.

    Me zanima kako bi končal "navadni državljan", če bi prvo bežal pred policaji, potem jih pa še nahoblal...