Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Krepko pijan po avtocesti

Policija Saša Despot
Policisti PU Kranj so včeraj po prijavi o nezanesljivi vožnji na avtocesti obravnavali opitega voznika tovornega vozila iz Hrvaške.

Hrvaškega prevoznika oziroma njegovo nezanesljivo vožnjo na avtocesti so policistom prijavili drugi vozniki. Policisti so ga okrog 14.30 ustavili pri Radovljici; v organizmu je imel kar 1,24  mg/l  alkohola.  Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga pridržali.

Letos že preko 1.400 nesreč

V tem primeru k sreči ni prišlo do nesreče. Tudi sicer se na območju PU Kranj največ nesreč zgodi v naseljih, najmanj na avtocesti. "Praktično ni dneva,  da  policisti  nebi  bili  obveščeni  o  vsaj eni prometni nesreči. Gorenjski policisti so jih letos obravnavali že preko 1.400. V teh nesrečah je  umrlo  10  udeležencev, v še približno 400 nesrečah pa so se udeleženci telesno  poškodovali," pri tem pove Bojan Kos s kranjske policijske uprave. 

Največ  nesreč  so policisti obravnavali na cestah v naseljih,  kjer  se  je  zgodilo  približno  2/3 vseh nesreč, najmanj pa na avtocesti,  kjer  je  delež  nesreč  manj kot osem odstotkov. V naseljih je tudi največ mrtvih in poškodovanih udeležencev.

Glede  na  število  nesreč  so največkrat  poškodovani pešci in kolesarji. Najbolj kritičen čas je med 15. in 18. uro, najmanj pa med polnočjo in 6. uro zjutraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.