Slovenija > Črna kronika
5226 ogledov

Krvavega septembra na slovenskih cestah še ni konec, nova tragedija

Policijski avto Saša Despot
Po prvih informacijah je v prometni nesreči med Rižano in Kubedom ena oseba umrla, trije so poškodovani.

Na cesti med Rižano in Kubedom je v soboto popoldne prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je po prvih informacijah ena oseba umrla, tri pa so poškodovane. Cesta je do nadaljnjega zaprta, obvoz je po lokalnih cestah, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Operativno komunikacijski center koprske policijske uprave je bil o nesreči obveščen ob 17.10. Poleg policistov, gasilcev in reševalcev sta na kraj odšli tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Več informacij za zdaj ni znanih.

Črna statistika na slovenskih cestah

Po podatkih policije se je v prejšnjem tednu na slovenskih cestah zgodilo šest prometnih nesreč, v katerih je umrlo kar šest oseb. Gre za daleč najbolj črn teden v zadnjem obdobju, skupaj do danes pa je samo v septembru v prometu umrlo že deset ljudi oziroma toliko kot v prvih treh mesecih letošnjega leta skupaj.

Rešilec | Avtor: A. Š. A. Š.

"Kot ključna dejavnika za nastanek teh tragičnih prometnih nesreč beležimo preveliko hitrost in vožnjo po nepravilni strani oziroma smeri vožnje," so na policiji pojasnili za Žurnal24. 

Policisti opozarjajo tudi na nesreče s telesnimi poškodbami. Še posebej je bilo v prejšnjem tednu veliko nesreč s hudimi poškodbami s samoudeležbo kolesarjev.

Jesen prinaša številne pasti

Ob tem so pri policiji spomnili, da se je s prehodom v jesen začelo obdobje, ko lahko pričakujemo zahtevnejše vozne razmere na cestah, saj se krajšajo svetli dnevi dneva, temperature so nižje, vozišče je pogosto mokro in spolzko, vse več bo listja na vozišču.

Vse to vpliva na udeležbo v cestnem prometu, še posebej pa želijo na policiji opozoriti kolesarje in voznike motornih koles, ki 'lovijo' še zadnje lepe dneve. Tako naj "motoristi vozijo s prilagojeno hitrostjo in upoštevajo določbe o omejitvi hitrosti na cestah. Kolesarji pa naj hitrost vožnje prilagodijo cesti, predvsem pa svojim sposobnostim in naj poskrbijo za osvetljenost in s tem vidnost njihovih koles. Pomembna je tudi uporaba kolesarske čelade."

Voznike motornih vozil pa pri policiji opominjajo tudi na ostale šibkejše udeležence, v prvi vrsti pešce. Tudi ti pa naj se ravnajo v skladu s predpisi in delujejo samozaščitno. "Sami namreč lahko naredijo zelo veliko za svojo varnost," še dodajajo na Generalni policijski upravi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.