Slovenija > Črna kronika
6127 ogledov

Ljubljana: Voznik obstal na tirih, vanj je treščil vlak, nastala dolga kolona

Vlak na železniškem prehodu Žurnal24
Na srečo v nesreči je turški voznik tovornjaka bil toliko priseben, da je iz vozila izstopil, še preden se je v tovornjak zaletel vlak.

Po družbenih omrežjih je zaokrožila fotografija trčenja tovornjaka, ki ga je upravljal turški državljan, in enega od vlakov Slovenskih železnic. Zgodilo se je na Rudniku, pri izvozu za industrijsko cono, klic na pomoč je bil registriran ob 9.32 zjutraj. Posledice nesreče so v času pisanja tega prispevka še odstranjevali, so nam sporočili s PU Ljubljana in dodali, da razlog, zakaj je do nesreče prišlo, še ni znan. 

Sreča v nesreči je ta, da ob trčenju vlaka s tovornjakom (glej zgornjo vdelano fotografijo) ni bil nihče poškodovan. Kot so nam zaupali na PU Ljubljana, je turški voznik, ko je opazil, da vanj drvi vlak, še pravočasno zapustil kabino tovornjaka in se tako izognil hujšim poškodbam oz. morebiti celo smrti. Tudi na vlaku na srečo ni bil nihče poškodovan, je pa nastala velika materialna škoda in seveda daljši zastoji na tem območju. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Idioti 18:14 06.junij 2024.

    To je že meni se zdi četrta nesreča na tem prehodu , Vlak , ki vozi proti LJ, je pred prehodom v ovinku in mašinfirer vidi prehod šele na manj kot 100m . Če bi SŽ postavile ogledalo tako , ...prikaži več, da bi se videlo že pred ovinkom dogajanje na prehodu , do nesreč ne bi prihajalo . Iz LJ je proga ravna , hitrost majhna , tako da iz te smeri ne more priti do nesreče !

  • Naklonsky 17:11 05.junij 2024.

    Še dobro, da slovenske proge ne omogočajo višjih hitrosti vlakov. Tako je imel šofer dovolj časa, da je lepo pooočasi pobral svoje stvari, ugasnil avtoradio, zaklenil kabino in pooočasi odkorakal za zapornico in opazoval prihajajoči vlak kako bo nasadil njegovo vozilo.

  • miho 13:27 05.junij 2024.

    Jaz pa vem, zakaj je prišlo do nesreče, pa ne povem, ker je vsakomur, ki si pride ogledat kraj in ima malo znanja in poznavanja prometnih in fizikalnih zakonitosti jasno, da gre za zelo nevaren odsek, kjer je le vprašanje ...prikaži več časa, kdaj bo do nesreče prišlo. Kriv: DRSC, MOL (v kolikor gre za občinsko cesto) in Slovenske železnice (pomanjkljiva signalizacija).