Slovenija > Črna kronika
25560 ogledov

Migrant na ljubljanskem avtobusu porezal šolarko

LPP Saša Despot Fotografija je simbolična.
Na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa se je zgodil nov incident: tujec je najprej ogovarjal druge potnike, nato pa napadel učenko. Na urgenco so jo peljali starši.

Po nedavnem zapisu, ki se je razširil na facebooku, in ga je delil tudi Zmago Jelinčič Plemeniti, se je minuli petek po pouku na avtobusu Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) številka 6b v smeri Notranjih Goric zgodil "neprijeten in zaskrbljujoč dogodek, v katerem sta bili udeleženi tudi naši učenki. Neznani moški se je eni od učenk približal, jo vlekel za roke in jo ob tem po eni roki porezal z neznanim predmetom. Na pomoč ji je priskočila starejša gospa, kljub temu pa je moški učenkama sledil do doma. Učenki sta povedali staršem, ti pa so takoj poklicali policijo, ki je moškega izsledila. Starši so poškodovano učenko odpeljali na urgenco, kjer je dobila ustrezno pomoč".

Jelinčič Plemeniti je zapis pospremil s komentarjem: Le kaj pove slovenska policija? Bo spet izjava za javnost, da gre za zavajanje? In dodal ključnik remigracija.

Le gibanje so mu omejili

Danes je kriminalistični inšpektor na ljubljanski policijski upravi (PU) Irfan Beganović res podal izjavo za javnost, vendar daleč od tega, da bi govoril o zavajanju.

"Na PU Ljubljana smo bili minuli teden obveščeni, da je 24-letni moški na avtobusu ogovarjal druge potnike in z neznanim predmetom poškodoval otroka. V nadaljevanju smo ga identificirali in preiskava še poteka. Več podatkov zaradi zaščite mladoletne osebe ne moremo dati," je bil kratek Beganović in dodal le, da "gre za znano osebo, državljana tretjih držav (to so nečlanice Evropske unije, op. a.)", ki pa je niti niso pridržali. Trenutno je v centru za tujce, kjer so ji le omejili gibanje. Gre za Maročana.

Poskus uboja na številki 14

To je bil že drugi letošnji krvav napad na avtobusih LPP. V ponedeljek, 5. februarja, je 43-letni Benjamin Mihelič takoj po vstopu na številko 14 zabodel svoje nekdanje dekle, tri leta mlajšo Klaro P. Kot je ta teden sam pojasnil na ljubljanskem okrožnem sodišču, kjer mu sodijo za poskus uboja, ni prebolel njunega razhoda.

V začetku aprila 2019 se je 49-letni Kranjčan v centru Ljubljane vkrcal na avtobus in voznika z izvijačem prisilil, da je odpeljal proti avtocesti, pri tem pa grozil, da bo vse pobil. Policisti so avtobus ustavili na Barjanski cesti pred uvozom na avtocesto, kjer so prijeli osumljenca, ki pa je kmalu zatem izgubil zavest in umrl, a ne zaradi uporabe prisilnih sredstev. Izkazalo se je, da so ga v preteklosti že obravnavali zaradi različnih kaznivih dejanj, tudi z elementi nasilja, ter ga zavoljo psihičnih težav večkrat hospitalizirali.

Komentarjev 79
  • slopubec 05:26 07.junij 2024.

    Brez zagovora in uveljavljanja pravic odredil takojšen izgon nazaj, od koder je prišel. Deportacija. Enosmerna karta. Strpnost predpostavlja jasno mejo in jasne posledice, ko se jo prečka. In ne moreš uveljavljati svojih pravic, če prej ne kažeš odgovornosti in dolžnosti ...prikaži več do skupnosti, ki ti v zameno omogoča te pravice. Sklicevanje na neodtuljive človekove pravice v takem primeru? Človek, ki izvaja nasilje nad otroki ni še Človek, je padli človek in ga je kot takega treba obravnavati.

  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:24 06.junij 2024.

    Pozor,ampak to je samo eden v nizu incidentov,ki je slučajno prišel do novinarjev,večino le teh že v kali zatrejo,da ne pride v javnost!!! Banda leva,no saj "desni" (vsaj pri nas) niso dosti boljši!!!

  • andrija 04:27 06.junij 2024.

    in kazen?niso ga priprli,ne izgnali,dobil je samo omejeno gibanje v azilu