Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Mladeniči kradli vsepovprek

V okviru teh preiskav so zasegli tudi tri avtoradie. V kolikor prepoznate katere Žurnal24 main
19-letnik iz Šempetra pri Gorici je skupaj s štirimi Italijani kradel in ponarejal. Policisti so zoper njih podali kazensko ovadbo za kar 48 kaznivih dejanj.

Policisti Policijske postaje Šempeter pri Gorici, kriminalisti Policijske uprave Nova gorica in italijanski varnostni organi so septembra preiskali večje število kaznivih dejanj. Po tem, ko so prišli na sled 19-letniku, so med hišno preiskavo zasegli tri motorna kolesa in eno kolo z motorjem. Ugotovili so, da so bila vozila ukradena v Trstu in Gorici. Zasegli so mu tudi štiri ukradene oziroma ponarejene registrske tablice, skoraj 600 paketov oziroma 6 tisoč škatlic cigaret različnih znamk v skupni vrednosti približno 19 tisoč evrov, ukradenih iz trgovine Free Shop v Vipolžah.

Pri izvršitvi vloma iz 7. na 8. september so storilci uporabili v Italiji odtujeno tovorno vozilo, katerega so policisti Policijske postaje Šempeter pri Gorici našli 12. septembra 2010 v Šempetru pri Gorici.

V obdobju od 31. avgusta 2010 do 20. septembra 2010 je bilo na območju Šempetra pri Gorici, Nove Gorice in okolice izvršenih natanko 40 vlomov in tatvin v osebna vozila. Na podlagi zbranih obvestil in dokazov so ugotovili, da je vsa navedena dejanja izvršil omenjeni 19-letnik iz Šempetra pri Gorici v sostorilstvu s štirimi vrstniki iz Gorice.

Policisti bodo zoper 19-letnika iz Šempetra pri Gorici, 19- in 20-letna Italijana ter dva mladoletna italijanska državljana na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo za skupno 48 kaznivih dejanj tatvine, velike tatvine, ponarejanje listin in zatajitve.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.