Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Mladoletnik trčil v drevo

Policisti so za zdaj pomirjeni glede ukinitve PU Murska Sobota. Na ministrstvu s Žurnal24 main
Dolg seznam prometnih grehov za mladoletnika: brez izpita, neregistriran avtomobil, beg pred policisti, trčenje v drevo, še malo bega in nedostojno vedenje.

Kranjski policisti so včeraj popoldne v Šenčurju obravnavali mladoletnika, ki je brez vozniškega  dovoljenja vozil neregistriran osebni avtomobil. Policistom je želel ubežati s hitro vožnjo in izogibanjem po lokalni cesti.

Trčil v drevo

V Dvorjah je zapeljal v gozd, tam pa zaradi neprilagojene hitrosti kmalu trčil v drevo, ki je viselo čez gozdno cesto. 16-letnik se pri tem sicer ni poškodoval, je pa s prizorišča pobegnil peš. Policisti so ga hitro izsledili in obravnavali zaradi hujših prekrškov, o katerih so obvestili tudi njegove starše.

Kakšna je odgovornost staršev?

"Mladoletnik je v postopku s policisti z nedostojnim vedenjem in neupoštevanjem ukazov policistov kršil tudi javni red," so še sporočili s Policijske uprave Kranj. Policisti bodo na okrajno sodišče zoper njega podali obdolžilni predlog, preverili pa bodo tudi morebitno odgovornost staršev.

"Opustitev dolžne skrbi ali nadzorstva namreč nastopi zlasti tedaj, ko starši, skrbniki oziroma rejniki omogočijo, dovolijo ali dopustijo, da otrok ali mladoletnik ravna v nasprotju s prometnim zakonom," pojasnjujejo na policiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.