Slovenija > Črna kronika
231 ogledov

Na Dobu umrl 42-letni zapornik

Dob zapor Žurnal24 main
Na Dobu umrl 42-letni moški, na upravi za prestajanje kazenskih sankcij zanikajo, da ni dobil zdravniške pomoči.

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URSIKS) so potrdili, da je v zaporih na Dobu v noči iz nedelje na ponedeljek umrl 42 letni moški. "Vzrok smrti bo ugotovljen na podlagi opravljene obdukcije," so sporočili. 

Zapornik, ki je umrl, je bil 42-letni Zoran Mezga, znan tudi po tem, da je v svoji zemljanki na obrobju Ljubljane nudil zatočišče Silvu Plutu. Mezga je bil zaradi brutalnega posilstva obsojen na pet let zaporne kazni, nato pa še na štiri leta zaradi požiga graščine Smlednik, le en dan pred posilstvom.

Prosil naj bi za medicinsko pomoč

Po naših neuradnih informacijah na bi Mezga zbolel za gripo in prosil za medicinsko pomoč, ki pa je naj kljub visoki temperaturi ni dobil. Tudi sicer naj bi bili zaporniki nezadovoljni z medicinsko pomočjo.

URSIKS: Ni bilo videti, da zdravniško pomoč potrebuje

Na upravi URSIKS to zanikajo. "Obsojenec pred smrtjo ni zaprosil za zdravniško pomoč niti iz njegovega vedenja ni bilo opaženih posebnosti, ki bi kazale, da zdravniško pomoč potrebuje," so sporočili. "Obsojencu je bila sicer ves čas prestajanja zaporne kazni na voljo ustrezna zdravstvena oskrba, zato zavračamo navedbe, da mu je bila zdravniška pomoč kakorkoli okrnjena."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Žurnalček 11:18 25.januar 2017.

    Namest , da se s Hrvati ganjajo za Piranski zaliv , bi blo dosti boljše za vse Slovence , da se kregajo o delitvi Golega otoka !

  • Žurnalček 11:16 25.januar 2017.

    Saj ni izRODEK umrl, čeprav po njegovem komentarju nimam nič proti !

  • Žurnalček 11:09 25.januar 2017.

    Kaj a tam noter mislijo, da so brezsmrtni ? Ja in kaj pol če je krepu ?