Slovenija > Črna kronika
57 ogledov

Na Lampiončkih tudi kokain

LampionČki rockali Maribor Franci Vranetič
Na letošnjih 37. Lampiončkih so se med študente pomešali tudi policisti.

Kriminalisti in policisti 13 policijskih enot Policijske uprave Maribor so med poostrenim nadzorom med študenti izvedlo 68 zasegov prepovedanih drog.

V večini primerov so zasegli konopljo. Pri šestih študentih so našli amfetamin, pri treh kokain in pri enem GHB., ki povzroča izgubo spomina.

Po opravljeni analizi snovi bo uvedenih 63 hitrih postopkov zaradi kršitve določil 33. člena Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD) in podani 3 obdolžilni predlogi za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče v Mariboru, so sporočili z mariborske policije. 

"Konoplja tako kratkoročno, kot dolgoročno negativno vpliva na naše zdravje. Ker se bliža konec šolskega leta in počitnice, ko se tveganje za uporabo drog še poveča, mlade pozivamo, da ne posegajo po drogah in alkoholu, še posebej, kadar sedajo za volan!" opozarja policija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.