Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Na mopedu vinjen prevažal otroka

Motoristična čelada Shutterstock
Novomeški policisti so minuli konec tedna obravnavali več prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi otroci. V soboto jo je s hudimi poškodbami po trku z osebnim vozilom odnesel 13-letnik, nekaj ur kasneje pa sta se po padcu poškodovala vinjen 40-letnik in šestletni otrok.

V soboto se je nekaj po 11. uri v Veliki Lahinji zgodila prometna nesreča. Trinajstletni voznik mopeda znamke Tomos je vozil po lokalni cesti, ko je pripeljal v bližino stanovanjske hiše, pa je z dvorišča na prednostno cesto zapeljala voznica osebnega avtomobila volkswagen polo in mu zaprla pot.

Mopedist je trčil v sprednji del osebnega avtomobila in padel izven vozišča. Hudo poškodovanega so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti iz Novega mesta so še ugotovili, da 13-letnik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran moped, v času nesreče pa ni uporabljal zaščitne čelade.

Moped so policisti zasegli in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Po zaključenem postopku bodo zoper povzročiteljico nesreče tudi ustrezno ukrepali.

Vinjen prevažal otroka

Nekaj ur kasneje pa se je v kraju Gradence zgodila še ena prometna nesreča, kjer je bil udeležen otrok.

Štiridesetletni voznik mopeda, na katerem je prevažal šestletnega otroka, je vozil po napačni strani, izgubil nadzor nad mopedom, zapeljal izven vozišča in padel. Poškodovanega mopedista in sopotnika so reševalci odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za lažje poškodbe.

Voznik mopeda in otrok med vožnjo prav tako nista uporabljala zaščitne čelade.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 10:54 11.april 2012.

    Stanje varnosti v prometu v posameznih regijah SLO , je absolutno odvisno od dela Policije na tem območju. Med tem ko Ljubljančanu ne pade na pamet , da bi se vozil brez čelade-ker ga takoj ruknejo- se vrli prebivalci rulalnih ...prikaži večh območij SLO veselo vozijo poleg tega še PIJANI. Zakaj v LJ takoj kazen , tam na kmetih pa ne? Ja zaradi tega ker vsi kmečki policaji v LJ opravljajo prakso in derejo nepoznane , ko pa pridejo delat domov , pa poznajo vse domačine in se jih bojijo dobiti v vaški gostilni na gobec. Policaji ne bi smeli službovati v domači , ne vasi , ampak pokrajini , potem bi bil pa hitro mir z lokalnimi posebneži ! Saj ste v Izoli videli, kako so z bando domače prijazni, varnostik jih je pa še zaradi familjarnosti na gobec dobil !