Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Na policista se je spravil neodgovorni voznik

Policijski nadzor motorja Žurnal24 main
Za včerajšnjo fizično obračunavanje s policistom je bil očitno odgovoren 50-letnik, ki preprosto ni razumel, kaj je narobe, če se naokoli vozi brez izpita in z ukradenimi tablicami.

Poročali smo, da je v petek v Mariboru prišlo do fizičnega obračunavanja med policistom in občanom, pri čemer je bil policist tudi lažje poškodovan. Mariborska policija je danes vendarle pojasnila nekaj podrobnosti, tudi zakaj je pozvala pričo dogodka, naj se javi.

Kot je za zurnal24.si pojasnil predstavnik PU Maribor Miran Šadl, je policist na motorju na Cesti proletarskih brigad z uporabo modre luči in kratkega zvočnega signala želel  ustaviti  voznika osebnega avtomobila znamke kia pride. Petdesetletni voznik iz okolice Maribora ukaza ni upošteval in je z vožnjo nadaljeval, nato pa zavil in parkiral v bližnji ulici. Tam je voznik glede na uradni zapisnik izstopil iz vozila in iz notranjosti vzel dve registrski tablici.

Policist je od voznika zahteval na vpogled vozniško in prometno dovoljenje, a mu je začel možakar groziti, istočasno je tudi želel oditi. Ker je  policist vztrajal, ga je voznik pričel z rokama odrivati.

Policist na pomoč klical pričo

Voznika ni prepričalo niti policistova grožnja, da bo uporabil prisilna sredstva in je še naprej  z rokama odrival uradno osebo, zato je policist zoper voznika uporabil fizično silo, ga podrl na tla in ga skušal vkleniti. Voznik se je temu uprl in je s komolcem udaril policista ter se skušal izvleči iz prijema.

Policist je zato za pomoč zaprosil občana, ki je stal v bližini. Ko se je občan približal, pa se je voznik že umiril, zato ga je policist uspel brez dodatne pomoči zadržati do prihoda druge policijske patrulje, ki je osumljenca vklenila in pridržala. Na policijski postaji je možak z grožnjami nadaljeval.

Policist se je med postopkom lahko telesno poškodoval in je zatem, ko so ga zdravniško oskrbeli v UKC Maribor, nastopil bolniški stalež.

Kup očitanih grehov

V  nadaljnjem  postopku  so  policisti  in  kriminalisti  ugotovili,  da je osumljenec  vozil neregistrirano vozilo, ki je bilo označeno z ukradenima registrskima  tablicama. Prav tako osumljenec nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vseh opisanih prekrškov so mu policisti zasegli avtomobil, mu izdali plačilni nalog, srečal pa se bo tudi s sodnikom zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in zaradi suma tatvine registrskih tablic.

Komentarjev 2
  • Johan Spohan 15:24 06.september 2014.

    Če je vsem razumljivo da je za vozilo potrebna registracija in za vožnjo potreben veljaven izpit, bo pa veliki klobasač Klobo napisal cel traktat, kako so policisti nasilni. Zanj je normalno da je zahteva po redu nasilje nad takimim človeškimi ...prikaži več primerki. Pač večni nergač in klobasač Klobo.

  • Igor Đukanović 15:16 06.september 2014.

    Premalo se zavedamo, da so nasilneži, ki se fizično spravijo nad ne preveč priljubljeno policijo, nasilneži tudi v zasebnem življenju. Dobro, da so ga policisti popisali. Ko bo naslednjič grozil bližnjim, bodo imeli lažje delo z dokazovanjem...