Slovenija > Črna kronika
13322 ogledov

Na različne načine skušala ubiti skoraj 90-letnega očeta

Policija D. M. Fotografija je simbolična.
Le posredovanju trojice gre zahvala, da 45-letna Tolminka ni dokončala svojega dejanja.

Novogoriški kriminalisti so zaključili preiskavo poskusa umora, ki se je na predpraznično sredo zgodil v okolici Tolmina. Kot je sporočil Dean Božnik s policijske uprave Nova Gorica, so bili o kaznivem dejanju zoper življenje in telo obveščeni ob 7.54: "Na kraj so bil napoteni policisti PP Tolmin in kriminalisti sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica, ki so pri izvedbi prvih nujnih preiskovalnih dejanj ugotovili, da je 45-letna osumljenka onesposobila in nato napadla ter poškodovala starejšega moškega. Oba sta v sorodstvenem razmerju. Pri tem mu je skušala odvzeti življenje, pri izvrševanju kaznivega dejanja je uporabila različne predmete. Oškodovancu so pravočasno na pomoč priskočile druge osebe v bližini in tako preprečile najhujše posledice. Obravnavo primera so prevzeli novogoriški kriminalisti, o kaznivem dejanju sta bila obveščena tudi  preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Novi Gorici in okrožna državna tožilka okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici."

Kot smo neuradno izvedeli, je skušala hči v stanovanjski hiši pokončati očeta, ki naj bi se bližal 90. letu starosti, in le trojici, ki je priskočila na pomoč, gre zahvala, da ni dokončala nerazumnega dejanja. Kot nam je povedal Božnik, so jo v preteklosti že obravnavali zaradi prekrškov in kaznivih dejanj z elementi nasilja. Preiskovalni sodnik je po zaslišanju zoper njo odredil pripor.

Letos že en uboj

Na Severnem Primorskem so lani obravnavali dva poskusa uboja, letos pa uboj. Tožilstvo v Novi Gorici je prejšnji mesec vložilo obtožnico zoper 56-letnega Davida Štruklja, obdolženega, da je konec februarja v lokalu  Bar-P17, Varni hiši, kot se glasi njegovo polno ime, v kraju Postaja usodno zabodel 25-letnega Danija Blagojevića iz vasi Dolje. Motiv je bil banalen. Štrukelj naj bi vstopil v bar, zavpil "Kaj naredimo red?!", drugi gostje, tudi Blagojević, pa so ga poslali ven. Vrnil se je z nožem in ga zarinil Daniju v hrbet, še enega obiskovalca pa porezal.

Kakor smo o žrtvi, zaposleni na železnici, takrat slišali same pohvale, pa o Štruklju ni bilo niti ene lepe besede. V mladosti naj bi bil sicer maneken v Italiji in delal v novogoriški igralnici, kasneje pa se preživljal s socialno podporo in povzročal le probleme. Po pripovedovanju domačinov je ves čas popival, najraje je imel vino in žganje, in se drogiral, se pretepal, kradel, policistom naj bi celo zažgal marico. Iz hiše v Stopniku so ga stanovalci hoteli izseliti, a niso bili uspešni.

Sokrajani so se ga izogibali, po svojih izjavah, pa le čakali, kdaj bo zagrešil še kaj hujšega. Žal tudi je. Za uboj mu grozi do 15 let zapora, za povzročitev hude telesne poškodbe, ki naj bi jo zagrešil iz malomarnosti, pa do dve leti.
 

Komentarjev 4
  • Kmodri_ 16:01 19.avgust 2024.

    Da ni vse skupaj fikcija oz. konstrukt policije? Ne bi bilo prvič...

  • Avatar Garancija
    Garancija 14:34 19.avgust 2024.

    Lena mladina bi najraje vse pobila samo da pride do imetja,kam smo prišli