Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Na semaforju ni gorela rdeča luč

Nesreča v Mariboru Mitja Novak
Šestletnik iz Maribora po trku umrl v bolnišnici. Policisti ugotovili, da na semaforju za pešce ni svetila rdeča luč, ker je bila pokvarjena žarnica.

Prometna nesreča se je na Ptujski cesti, v križišču z Janševo in Špelino ulico, zgodila včeraj okoli 17.45.

Šestletnik, v katerega je trčil 64-letni voznik, je po trku obležal nezavesten, odpeljali so ga v mariborski klinični center, kjer je približno uro po nesreči podlegel poškodbam.

Policisti so ugotovili, da je otrok v spremstvu mame in še treh drugih otrok hodil po pločniku Ptujske ceste.

"Ko so prišli do križišča Ptujske ceste in Špeline ulice, je otrok stekel proti prehodu za pešce, ki vodi čez Ptujsko cesto. Otrok je vozišče prečkal na prehodu za pešce, ko je za voznike na semaforju gorela zelena luč. V smeri gibanja otroka pa na semaforju ni gorela rdeča luč, ker žarnica ni delovala," so sporočili s PU Maribor.

O okvari niso bili obveščeni

Voznik ga je zadel s prednjim delom vozila, otrok je odbilo na desni prometni pas, kjer je obležal.
Policisti so preverjali tudi delovanje semaforjev – vsi so delovali brezhibno, le pri tistem za pešce ni delovala žarnica. Vzdrževalci ceste do nesreče o okvari niso bili obveščeni. 

 

Komentarjev 8
  • nja 10:25 24.december 2013.

    zakaj bi bilo potrebno lepi? A ni zdrava kmečka pamet vsakega, da samoiniciativno obvesti vzdrževalce, komunalo, občino, elektro.

  • nja 10:24 24.december 2013.

    Tragedija za voznika...pa za starše-kje pa so bili? Pa zaboga čez cesto, prehod se NIKOLI ne TEČE. Prepogosto vidim starše, ki skupaj z otrokom tečejo čez cesto, ali pa otrok pred njimi. A jim kot šoferjem res ni jasno, da ...prikaži več je tako početje nevarno. 6 letnik ne zna ocenit hitrosti vozila, tekat čez cesto pa tako ali tako ne bi smel. Tragedija, ki bi se ji bilo moč izognit-ob delujočem semaforju in če otrok ne bi tekel.

  • Skippy 16:59 23.december 2013.

    Saj bi vse bilo dobro, če ne bi Slovenci vedno bili nekaj desetletij od zadaj. Medtem ko 30 km severneje, v neki drugi državi, niti več med pločniki ni prehodov za pešce (še celo s prometnim znakom prekličejo pločnik, da ...prikaži več ne bi komu padlo, da bi kar šel prek), mi povsod rišemo prehode za pešce. Ta otrok ne bi nikoli stekel čez cesto, če tam tiste zebre ne bi bilo narisane.Raziskave iz zahodnih evropskih držav so jasne. Več kot 3/4 vseh pešcev umre na prehodih - in to samo zato, ker povečujejo nepazljivost.