Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Nad Jankovića tudi srbski dacarji?

Zoran Janković Benjamin Kovač
Po poročanju Požareporta so dacarji obiskali tudi beograjski Mercator. Ali to pomeni, da se je nad župana MOL Zorana Jankovića spravil tudi srbski Durs?

Po neuradnih informacijah naj bi srbska davčna uprava začela preiskovati nekatere posle v Mercatorjevi hčerinski družbi Mercator-S v Srbiji. Pod lupo naj bi bili posli v tesni povezavi z nakupi zemljišč, kar je, vsaj po dosedanjih informacijah, povezano tudi s preiskavo zoper Zorana Jankovića, ki ga slovenski preiskovalni organi sumijo zlorabe položaja predsednika uprave Mercatorja v času, ko je Mercator v Nišu kupoval zemljišče za trgovski center, piše Požareport.

Ljubljansko okrožno sodišče in kriminalisti pa preiskujejo tudi dva nekdanja Jankovićeva sodelavca v Mercatorju, Mitjo Marinška in Stanislava Brodnjaka, ter ustanovitelja ljubljanskega nepremičninskega podjetja BSD Borisa Milevoja.

"Nisem se dogovarjal sam"

Janković je sicer maja zatrdil, da pri omenjenem nakupu ni šlo za sporne posle in da ni prišlo do zlorabe položaja ali kaznivega dejanja. Kot je pojasnil, se sam ni dogovarjal za sklenitev pogodbe za nakup omenjenega zemljišča, prav tako pa je ni podpisal.

Komentarjev 11
  • PIKO5 22:41 29.december 2012.

    Po pdcu turka je padla še zadnja brijera GOTOF JE

  • privat 20:58 17.oktober 2012.

    nekaj časa gre po srbsko...samo vidimo da je tudi yu razpadla in tudi ta politika bo ...ajmo jedno užičko kolo...mat primitivci

  • bober123 22:08 15.oktober 2012.

    Vaš komentar smo izbrisali, ker ni bil v skladu s Kodeksom komentiranja. Uredništvo zurnal24.si