Slovenija > Črna kronika
4 ogledov

Napadel 18-letnico in policista

Policijski avto Saša Despot Fotografija je simbolična.
V Kranju je 35-letnik napadel 18-letnico in policista. Izdali so mu globo v višini 855,44 evrov, grozi mu tudi do pet let zapora.

Kranjski policisti so včeraj okoli 21.30 na Kidričevi cesti v Kranju obravnavali 35-letnega Kranjčana, ki je pod vplivom alkohola z nedostojnim vedenjem  kršil javni red in mir. Med kršitvijo javnega reda je s fizično silo poškodoval še 18-letno dekle, posegel pa je tudi po steklenici, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Ni se umiril po prihodu policistov

Kršitelj je z nezakonitimi ravnanji nadaljeval tudi po prihodu policistov. Med postopkom je napadel tudi policista in ga poškodoval. Zaradi nadaljevanja kršenja javnega reda in miru pod vplivom alkohola so policisti 35-letnika pridržali in mu izdali plačilni nalog za 855,44 evrov.

Poleg tega policisti zbirajo tudi obvestila, da je 35-letnik z napdom na policista, storil še kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi. Za kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen pet let.

Glede kaznivega dejanja povzročitve lahkih telesnih poškodb in ogrožanja z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru pa bodo policisti zoper 35-letnika podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Obravnavan že večrat

Kranjčan je bil sicer že večkrat obravnavan zaradi kaznivih dejanj, ki se preganjajo  po  uradni dolžnosti, med njimi tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega  dejanja ali maščevanja uradni osebi in  napada na uradno osebo, ko opravlja naloge javne varnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.