Slovenija > Črna kronika
17 ogledov

Našli dva laboratorija

konoplja
1/3
Žurnal24 main
Kranjski policisti odkrili dva laboratorija za pridelavo konoplje. Ovadba zoper 27- in 47-letnika.

Kranjski kriminalisti so prejšnji teden opravili dve hišni preiskavi, v katerih so našli urejena laboratorija za gojenje konoplje. Prvi, velik 10 kvadratnih metrov, je bil v kletnih prostorih stanovanjske hiše v Kranju, drugi, na površini 15 kvadratnih metrov, pa v pritličju hiše v Naklem.

Oba sta imela vso opremo za gojenje (ventilatorje, luči, termometer, časovne vtičnice, tekoča gnojila). Policija je poleg opreme pri prvem zasegla še 72 sadik konoplje v velikosti med 5 in sto centimetrov, pri drugem pa 93 sadik velikosti do 10 centimetrov.

S preprodajo bi po oceni policije prvi osumljeni lahko zaslužil okoli 40, drugi pa 50 tisoč evrov. Iz ene odrasle rastline se lahko pridela do pol kilograma droge, odvisno od pogojev gojenja. V enem letu se lahko žetev ponovi od tri- do štirikrat.

Zoper osumljenca, 27-letnika iz Kranja in 47-letnika iz Naklega, je policija zaradi suma proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami podala kazensko ovadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.