Slovenija > Črna kronika
10197 ogledov

Novo o današnjem umoru: Urškina nasilna smrt ovita v tančico skrivnosti

Urška Hrovat-Kristijan Kosi-14.8.24 D. M.
Kriminalisti še preiskujejo, zakaj je bila danes v Ivančni Gorici umorjena 28-letna Urška H., in s kakšnim orožjem. Njenega partnerja Kristijana K. bo v petek zaslišal preiskovalni sodnik.

V Ivančni Gorici so danes okrog osmih zjutraj zavijale sirene reševalnega in policijskih vozil. "Pomislila sem, da se je v Livarju zgodila nesreča. Potem sem izvedela za tragedijo v naši bližnji soseščini," nam je pripovedovala domačinka.

V stanovanjski hiši ob glavni, Ljubljanski cesti, naj bi 46-letnik, po naših neuradnih, a zanesljivih podatkih Kristijan K., pokočal 28-letno partnerico Urško H. Zakaj in na kakšen način naj bi ji zadal usodne poškodbe, policija ni sporočila, ker se je preiskava šele dobro razmahnila, izvedeli pa smo nekaj podrobnosti o žrtvi.

Urška Hrovat-14.8.24 | Avtor: D. M. Policisti so pripeljali tudi službenega psa. D. M.
Družina po materini smrti razpadla

Zgodba je žalostna. Urški in njenima precej starejšima sestrama je pred približno desetimi leti umrla mama, menda za rakom. Družina naj bi po izjavah krajanov takrat razpadla. Urškini sestri sta se odselili, in v stanovanju naj bi ostala sama z očetom. Ta je bil, kot smo slišali od več virov, problematičen, veliko naj bi pil in razbijal po hiši.

Urška naj bi se tudi zato odselila k fantu v Celje, kjer naj bi si kruh služila z urejanjem nohtov in vstavljanjem lasnih vložkov. Po razpadu zveze se je preselila v Maribor, k novemu partnerju – domnevnemu morilcu Kristijanu K.

Zaprta za štirimi stenami

Potem ko naj bi se njen oče zapletel v prometno nesrečo in so ga nazadnje preselili v upokojenski dom, se je s Kristijanom vrnila v Ivančno Gorico. "Nisem je kaj prida videvala, čeprav sva se poznali. Zadnji dve leti je bila bolj kot ne zaprta za štirimi stenami. Mislim, da ni v tem času nič delala, prej pa je imela menda službo v Kliničnem centru, čeprav ne vem, kakšno. Obiskovala je srednjo zdravstveno šolo, a kdo ve, če jo je končala Ko sem jo le zagledala v zdravstvenem domu, je skoraj nisem prepoznala, videti je bila 20 let starejša. Tudi za v trgovino ni bila, med policami je delovala vsa izgubljena," nam je pripovedovala njena daljna znanka in še, da se je pri Urški večkrat oglasila policija. "Ne vem pa, ali zaradi Kristijanovega nasilja, ali zavoljo drog."

V bližnji soseščini živijo tudi sorodniki pokojne, s katero pa menda niso imeli skoraj nič stikov. Kaj naj bi Kristijana K. prignalo do nerazumnega dejanja, bo morda v petek pojasnil preiskovalnemu sodniku, naj bi pa Urška pred nedavnim svoj status na facebook profilu spremenila v samskega. Je torej hotela končati razmerje?

Komentarjev 1
  • Dejan Vehovec 18:23 14.avgust 2024.

    na zemljevidu si zacahnem kraje, kjer se spomnim femicidov v zadnjih letih : dole pri polici, velika račna, zdenska vas, ivančna gorica .....kar blizu so si