Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Obljubljal in si prislužil 550 tisoč evrov

denar Nik Rovan
Triindvajsetletnik oškodoval več oseb. Pridobil si je 550 tisoč evrov. Zdaj ga čaka sodišče.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave (PU) Maribor so prejeli večje število prijav oškodovancev zaradi suma storitve več kaznivih dejanj goljufij, ki so bile podane zoper 23-letnega moškega iz okolice Maribora.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je osumljeni v letih 2009, 2010 in 2011 oškodoval več oseb, katerim je večkrat lažno zagotavljal, da jim bo prodal osebni avtomobil ali da bo organiziral prodajo njihovega vozila novemu kupcu, po prejemu kupnine pa vozil ni dobavil, so sporočili s PU Maribor.

Obljubljal je pa ni izpolnil

Z lažnimi obljubami in večkrat tudi na podlagi ponarejene dokumentacije je od oškodovancev prejemal denarna sredstva za izpolnjevanje obljub (na primer, da jim bo prodal nepremičnino ali da je zastopnik gospodarske družbe, ki se ukvarja s financiranjem nakupa vozil), vendar pa svojih obljub ni izpolnil, prav tako oškodovancem ni vrnil njihovega denarja. Osumljeni je z oškodovanci vzpostavil stik na različne načine, bodisi preko znancev ali preko oglasov za prodajo vozil na internetu, nato pa je z njimi osebno komuniciral in jih z lažmi preslepil, da so mu izročali denar ali druge stvari. Ugotovili so tudi, da je bil osumljeni že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja na območju države in bil tudi pravnomočno obsojen.

Premoženjsko se je okoristil za 550 tisoč evrov

Na podlagi zbranih obvestil so osumljenemu prejšnji teden odvzeli prostost in ga pridržali, po končanem pridržanju pa so ga s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zoper njega odredil pripor. Kazenska ovadba je bila podana zaradi štirih kaznivih dejanj goljufije, z izvrševanjem teh kaznivih dejanj pa si je osumljeni protipravno pridobil premoženjsko korist v skupni višini najmanj 550 tisoč evrov.

Kriminalisti in policisti PU Maribor so osumljenemu zasegli tudi njegovo osebno premoženje, v zvezi s tem pa so Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru, ki je tudi usmerjalo predkazenski postopek, podali pobudo za zaseg protipravno pridobljenega premoženja.

Komentarjev 1
  • bluesky 14:44 23.december 2011.

    Samo malo. Gre se za pol miljona evrov. Ni mi jasno kako se tega prej ne odkrije.