Slovenija > Črna kronika
86 ogledov

Oče vzel sinu življenje in si sodil sam

Forenziki so včeraj preiskali okolico hiše, v kateri se je dogajal zločin. Žurnal24 main
Prve ugotovitve kažejo, da je življenje 13-letniku vzel njegov oče, ki je po dejanju storil samomor. Motiv še ni pojasnjen v celoti, a znano je, da sta oče in sin živela v težkih ekonomskih razmerah.

V nedeljo zgodaj popoldan se je v vasi Gostinca pri Virštanju zgodila družinska tragedija, v kateri sta umrla 49-letni oče in njegov 13-letni sin. "Policija je bila o dogodku obveščena okoli 20. ure," je povedal Peter Pungartnik s PU Celje. 

Vodja sektorja kriminalistične policije Damjan Turk je pojasnil, da prve informacije kažejo, da je 13-letni šoloobvezni otrok umrl nasilne smrti. Življenje mu je domnevno z zadušitvijo vzel njegov oče, ki je po dejanju storil samomor. 

Oče je bil brezposeln

Preiskava še poteka, odrejena je bila sodna obdukcija, ki bo potrdila natančen vzrok smrti obeh, a prvi podatki kažejo na nasilno smrt otroka in samomor očeta. "Ugotovljeno in nesporno je potrjeno, da v dogodek ni bila vpletena tretja oseba ter da je otrok umrl nasilne smrti," je povedal Turk. 

Motiv dejanja ni pojasnjen v celoti, a prve informacije kažejo, da sta oče in sin živela v težkih ekonomskih razmerah. Oče je bil brezposeln, kakšni so bili stiki z mamo, pa še ni znano, saj je policija telefonski stik z njo vzpostavila šele po tragičnem dogodku. 

Ni indicev za družinsko nasilje

Policija je v preteklosti obravnavala en dogodek, v katerega je bil vključen 49-letnik, a ni ugotovila nobenega kaznivega dejanja ali drugih odklonskih pojavov. "Vendar z vsemi podatki še ne razpolagamo," je poudaril Turk in pojasnil, da je bilo na kraju najdeno pisanje, ki ga je mogoče povezati z dogodkom. Indicev, da bi pred dogodkom šlo za družinsko nasilje, nimajo.

Trupli je v popoldanskem času našel podnajemnik, ki je skozi okno na tleh videl negibno telo, na silo vstopil v hišo in ugotovil, da se je zgodila tragedija. 

Turk je še pojasnil, da je otrok živel sam z očetom, policija pa je vzpostavila stik z mamo in CSD. "Ali je bil vzpostavljen kontakt s CSD in na kakšen način, še ugotavljamo," je pojasnil Turk in dodal, da se je oče, ki je umrl, v kraj preselil od drugod. Kje se nahaja mama, ni znal povedati, saj so, kot je zaključil, z njo "vzpostavili le telefonski kontakt". 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 30
  • wolf.ata 10:54 05.april 2017.

    ja,se kar dogaja,še se bo,berem v Slo.novicah: Obupani Šušteršič: Tisto minuto, ko potrkajo, bom streljal,ker neka firma kot Jelovica-Okna ne poravna že par let za delo,ki ga je že opravil in plačal svoje delavce iz svojega žepa,denar si je moral ...prikaži več sposodit,pa to,ja,tukaj pa ni davčne pa fursa pa vlade,da vzamejo malo večjemu,malemu pa takoj za 1euro zarubijo hišo vrednosti 100 tisoč,ja ni čudno,da se mu strga,ga podpiram,je pa res,da je teh malih s.p-jev,ki so pa barabe,plačaš avans za neko delo,potzem pa nič,pa naredi pri par desetih,pa zapre s.p ali d.o.o pa tako naprej,tudi tega je,srečno

  • Marija Kocjančič 15:48 04.april 2017.

    Večina CSD je usposobljeni za podajanje izgovorv,ne za pomoč.V tem so odlični npr. na Gorenjskem.Takšnega otroka je izredno težko vzgajati in predvsem je potrebno vedeti da posebne potrebe zahtevajo osebno znanje,da si mu sploh kos.Veliko takšnih otro je vsadaje gledano ...prikaži več izredno zahtevnih,nesposobnih sprejemati odgovore,mnogi so nasilni.tak otrok zahteva osebo ki je posebej usposobljena in močna v svoji notranjosti,predvsem pa ima denar,ker je sedaj ogromno stvari edinile plačljivih.CSd bi dejansko morale opravit redne pogovre s očetom kao ima gre in mu nuditi brezplačno pravno omoč.Takšni ljudje so velikokrat žrtve goljufov.Da ne nazadnje prepišem stavek iz strokovne literature,da le mati in izredno redki očetje zmorejo toliko ljubezni da lahko vse to kar se dogaja prenesejo.al je pri nas zavarovanih več barab kakor pa tistihki omoč ptrebujejo.Naj poivata v miru.

  • Marija Kocjančič 15:43 04.april 2017.

    neumnost,da si lahko vsak najde službo,veliko pa je takšnih služb ko delajo le za pravice,gotovine ne vidijo.