Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Odvetnica Galetova pred sodnike zaradi podkupnine

Suzana Gale ostaja v priporu, njenega sodelavca bodo morda izpustili že danes. Žurnal24 main
Na koprskem okrožnem sodišču se je začelo sojenje odvetnici Suzani Gale in soobtoženima zaradi prejemanja podkupnine.

Na poravnalnem naroku so vsi trije zanikali obtožbe iz pravnomočne obtožnice, ki jih bremeni prejemanja podkupnine. Obramba poskuša doseči izločitev dokaznih predlogov iz tajnega prisluškovanja in delovanja tajnega policijskega sodelavca.

Koprska sodnica Tatjana Pavlovec se je odločila, da pred odločanjem o izločitvi dokaznih predlogov zasliši še tajnega sodelavca, ki je pomagal policiji pri zbiranju dokazov v primeru.

Predobravnavni narok v primeru se bo tako nadaljeval konec avgusta.

Prijeli so jo s policijskim denarjem

Konec januarja 2009 je nekdanji direktor podjetja koprskega podjetja kriminalistom naznanil, da 43-letna stečajna upraviteljica Suzana Gale iz Ljubljane in 31-letni moški, ki začasno biva v Kopru in opravlja "storitve" zanjo, od njega zahtevata podkupnino 20 tisoč evrov. V zameno zanjo sta mu obljubila otvoritveno bilanco, iz katere naj bi bilo razvidnih več deset tisoč evrov terjatev družbe v stečaju do prijavitelja, kar pomeni, da ta sredstva ne bi bila del stečajne mase družbe v stečaju.

Direktor ju je ovadil na Policijsko upravo (PU) Koper, kjer so v preiskavi skupaj z državnim tožilstvom ugotovili, da je po uvedbi stečaja te družbe Galetova že lanskega decembra povabila bivšega direktorja družbe, naj se oglasi pri njej v Ljubljani. Na sestanku je nekdanjemu direktorju očitala nepravilnosti pri poslovanju, ki naj bi jih zasledila v knjigovodskih listinah, predvsem pa nepravilnosti, ki naj bi jih slednji storil z najemanjem osebnih posojil pri njegovi družbi v skupni višini več deset tisoč evrov.

Pri vsem tem naj bi sodelovala tudi 34-letna sestra sodelavca stečajne upraviteljice iz Koroške, ki je bratu in stečajni upraviteljici pomagala tako, da je izdelala ponarejeno otvoritveno bilanco družbe v stečaju – prav tisto, ki jo je nato stečajna upraviteljica izročila nekdanjemu direktorju družbe v zameno za prejeto podkupnino.

Šestega februarja 2009 oziroma takoj po tem, ko je osumljenka v navzočnosti 31-letnega sodelavca prevzela podkupnino, so kriminalisti oba osumljenca prijeli ter izvedli osebne in hišne preiskave, za katere so pridobili odredbe sodišča. Prostost so odvzeli tudi 34-letni osumljenki, ki je doma na Koroškem, in nato na podlagi odredbe sodišča opravili preiskavo prostorov, kjer živi in opravlja dejavnost kot samostojna podjetnica.
Med preiskavo odvetniške pisarne stečajne upraviteljice v Ljubljani so kriminalisti iskali podkupnino – bankovce v vrednosti 20 tisoč evrov, ki pa so jih kasneje našli neposredno pod oknom ene od pisarn, kjer so izvajali hišno preiskavo.
Kriminalisti PU Koper so 8. februarja 43-letno stečajno upraviteljico, njenega 31-letnega sodelavca in 34-letno Korošico osumili jemanja podkupnine, izsiljevanja in ponareditev ali uničenja poslovnih listin.
Komentarjev 2
  • sweetdogs 16:26 18.junij 2012.

    Glede na to da je naše sodstvo 110% skorumpirano, je sploh brezveze razmišljat o čem drugem kot o izločitvi dokazov in oprostilni sodbi.V narodu se nabira... samo še malo hujše mora ratat (to bo že, ko se bo ...prikaži več v kratkem eu bančni sistem sesul kot hišica iz kart) in bo nekdo zaigral na prave karte. Pol bo pa lov na 'bogatune' odprt.

  • kapibara 11:19 18.junij 2012.

    Me prav zanima,kako se bo stvar razpleta-zapletalji bo pa na mandolinco igral tisti njej prjatu iz gl. skupune ŠUKAR..