Slovenija > Črna kronika
8024 ogledov

Okoliščine Urškine smrti vse bolj nejasne

Urška Hrovat D. M.
Urška H., ki so jo v sredo zjutraj našli mrtvo, je bila res hudo poškodovana, a to ni bil vzrok smrti, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Policisti so v sredo zjutraj s sirenami pridrveli do hiše na Ljubljanski cesti v Ivančni Gorici in tam našli truplo 28-letne Urške H., ter pridržali njenega 46-letnega partnerja Kristijana K., ki naj bi celo sam javil ali vsaj nameraval sporočiti njeno smrt. Danes naj bi ga privedli pred preiskovalnega sodnika, a se to ni zgodilo.

Dejstvo je, da je bila Urška hudo poškodovana, kar je pokazala tudi obdukcija, vendar, kot je danes sporočila Aleksandra Golec z ljubljanske policijske uprave, to ni bil vzrok smrti: "Ta še ni znan in se bo ugotavljal z nadaljnimi medicinskimi in toksikološkimi preiskavami. Zaradi navedenega dejstva je bilo včeraj zvečer pridržanje 46-letniku odpravljeno, ostaja pa v zdravstveni oskrbi, kamor je bil zaradi zdravstvenih težav prepeljan v času pridržanja."

Videti je bila 20 let starejša

Kaj se je dogajalo za štirimi stenami zgornjega stanovanja – spodaj je obrtniška delavnica, oddana v najem – ve le še Kristijan. Smo pa od krajanke, ki je poznala Urško, slišali, da naj bi bili prisotni alkohol in droge: "Zadnji dve leti ni nič delala. Hodila je v srednjo zdravstveno šolo, a ne vem, če jo je končala. Redko sem jo videla, ko pa sem jo, v zdravstvenem domu, je bila videti 20 let starejša."

Slišali smo še, da naj bi v preteklosti nekaj zaslužila s svojimi fotografijami prek spleta, se zapletla z nasilnim partnerjem, ga zapustila, in nazadnje spoznala Kristijana. Najprej naj bi živela pri njem v Mariboru, potem, ko so njenega problematičnega očeta dali v dom, pa se skupaj z njim vrnila v Ivančno Gorico.

Kosiju, ki prav tako ni delal, je pred časom, je pred časom umrla partnerica, potem je spoznal Urško. Policija je potrdila, da so oba v preteklosti že obravnavali, po izjavah naših sogovornikov ne le enkrat.

Vzroke Urškine smrti bo tako očitno pokazala nadaljna preiskava, prav tako pa tudi, na kakšen način je zadobila hude poškodbe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.