Slovenija > Črna kronika
132 ogledov

Pekel na italijanski avtocesti

Tzavto 01.09.10, cesta, avto, megla, foto: shutterstock Žurnal24 main
Na italijanski avtocesti Benetke–Trst se je med priključkoma Portogruaro in Latisana zgodila huda prometna nesreča. Zaradi nesreče in goste megle je bila avtocesta štiri ure zaprta v obe smeri.

Na omenjenem odseku se je po 8. uri zgodilo deset prometnih nesreč. V eni izmed njih je bil popolnoma uničen en osebni avtomobil, ki se je znašel med dvema tovornjakoma. Voznik avtomobila nesreče ni preživel, ni pa znano, koliko potnikov je bilo v vozilu. Poročajo tudi o enem človeku, ki je bil ujet v avtomobilu, zagozdenem pod tovornjak. Oseba naj bi bila ranjena, natančno stanje pa ni znano.

V preostalih prometnih nesrečah je bilo udeleženih več osebnih vozil in tovornjakov. Prometna policija je mobilizirala vse razpoložljive patrulje z območja Benečije in Furlanije. Na delu so bile številne gasilske enote, ki so pomagale pri odstranjevanju posledic prometnih nesreč.

Prometnim nesrečam je botrovala gosta megla pa tudi neupoštevanje varnostne razdalje.

Komentarjev 2
  • smejka 23:05 16.oktober 2013.

    zakaj tujce vlačit v godljo ko smo vsi enaki....vsak zase naj razmislim oceni in bo vse boljše

  • Andrej Kovačič 13:02 16.oktober 2013.

    gosta megla nikoli in nikdar ne more biti vzrok nesreče, ampak kaki prepotenten romun ki ne upošteva varnostne razdalje ob slabi vidljivosti, še dobro da se je tam ubil ne pa da bi koka drugega med vožnjo čez slovenijo ko ...prikaži več bi se peljal proti madžarski meji seveda brez vinjete