Slovenija > Črna kronika
3713 ogledov

Petarde vrgli v otroški voziček

silvestrovo petarde bobo Žurnal24 main
Voziček je zagorel, vnel se je požar.

Na božič okoli 17. ure so ljubljanske policiste obvestili o požaru v pritličju stanovanjskega bloka na Jakčevi ulici v Ljubljani. Zagorelo je po tem, ko so neznanci v predprostoru vhoda v blok odvrgli pirotehnični izdelek v otroški voziček, ki je nato zagorel. V požaru je nastalo za okoli 10.000 evrov materialne škode, so sporočili s policije.

Policisti še zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so danes sporočili iz Policijske uprave Ljubljana.

Policisti potrebovali zdravniško pomoč

Ob požaru evakuacija stanovalcev ni bila potrebna, požar pa so na kraju z gasilnimi aparati pogasili policisti. Ti so zaradi vdihovanja dima poiskali zdravniško pomoč.

Od današnjega dne je sicer dovoljena uporaba določenih pirotehničnih izdelkov prve kategorije. Prodaja, posest in uporaba izdelkov druge in tretje kategorije, katerih glavni učinek je pok, pa ostaja prepovedana. Ob tem policisti in zdravstveni delavci opozarjajo zlasti na nevarnost uporabe pirotehnike, če je ta narejena doma.

Policisti so lani obravnavali 78 kršitev, povezanih s pirotehničnimi izdelki, in zasegli 5700 izdelkov. Neprevidna uporaba pirotehničnih izdelkov lahko povzroči hude telesne poškodbe, kot so opekline, raztrganine rok, poškodbe obraza in oči.

Komentarjev 3
  • Avatar Leon
    Leon 19:41 26.december 2018.

    V Sloveniji je od 26.12. - dovoljena uporaba pirotehnike ........vse ostalo folk ne prebere .Torej samo prepovedi si folk zapomni in še te niso sankcionirane kot veleva zakonodaja .

  • porko2 16:33 26.december 2018.

    Verjamem, da boste te maniake izsledili in zaprli. Tisti, ki naredi kaj takšnega, nima kaj početi na prostosti. Upam, da bo dobil dosmrtno in da ga bodo do takrat za rešetkami nabijali dan in noč.