Slovenija > Črna kronika
25 ogledov

Petardo želel prestreči in vreči stran

petarda Boštjan Tacol
Pirotehnika ponoči povzročila ogromno gmotne škode, veliko tudi telesnih poškodb. Enemu petarda eksplodirala v roki, drugi ima poškodovano oko.

Zaradi nepravilne uporabe pirotehnike so imeli gasilci ponoči veliko dela. Brez njega pa niso bili niti na urgenci, kjer so poleg poškodb zaradi padcev in slabega počutja zaradi vsega zaužitega morali oskrbeti tudi več poškodovanih oseb, ki jih je ranila pirotehnika. 

Iz štajerskega konca poročajo o kar dveh hudih nesrečah. Tako je po poročanju policije nekaj po eni uri na območju Sladkega vrha "neznanec vrgel petardo v smeri oškodovanca. Le ta je hotel to preprečiti in je petardo v zraku prijel, da bi jo odvrgel stran od sebe. To mu ni uspelo, saj mu je petarda eksplodirala v roki in ga hudo telesno poškodovala." Policisti sedaj zbirajo obvestila zaradi kaznivega dejanja povzročitve hude telesne poškodbe.

Takoj po polnoči pa je zatajila baterija z raketami. Pri prižiganju je namreč prehitro eksplodirala. "Zaradi takojšnje eksplozije se osebi ni uspelo pravočasno umakniti in je delec eksplodirane baterije vrglo v njegovo oko. Poškodbo so mu oskrbeli v UKC Maribor in pri tem ugotovili, da je hudo telesno poškodovan."

Kobra razbila tri okna

Neznani storilec pa je v Mariboru odvrgel močnejšo eksplozivno telo (gre za petardo Kobra 320). Zaradi močnega poka je poškodovalo tri okna na stavbi. Bombni tehniki so zavarovali delce eksplozivnih teles in odstranili eno neaktivirano eksplozivno telo. Policisti zbirajo obvestila v zvezi kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Otrok imel pri sebi cel arzenal

V Gornji Radgoni so policisti pri metanju petard zalotili otroka. Otrok je nato izročil še 441 petard, ki jih je imel pri sebi. Petarde so mu bile zasežene. Zoper zakonitega zastopnika bo uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu, obveščen bo tudi center za socialno delo. 

Komentarjev 1
  • puksicd 14:30 01.januar 2015.

    Budale pa se še kar igrajo s petardami, ker je to kao fajn. Žal mi je za tistega, ki ni nič kriv, ki se je želel ubraniti, za ostale pa - WHO CARES! Sami krivi, bodo obžalovali, dokler so živi.