Slovenija > Črna kronika
13 ogledov

Pijano, prehitro, neprevidno

Žurnal24 main
Tragedija. Pet let po trčenju na Celovški v Ljubljani se začenja sojenje za smrt treh mladih atletov.

Nesreča. Slaba dva meseca pred peto obletnico silovitega trčenja vozil Amela Dedića in Sergeja Šalamona na Celovški cesti v Ljubljani bosta domnevna povzročitelja prometne nesreče iz malomarnosti jutri prvič sedla na zatožno klop ljubljanskega sodišča. Zaradi njunega domnevnega kršenja cestnoprometnih predpisov nesreče niso preživeli 25-letni Matic Šušteršič, 23-letni Patrik Cvetan in 17-letni Nejc Lipnik.

Tožilstvo Dediću očita, da je z 0,88 promila alkohola v krvi po levem prometnem pasu Celovške ceste vozil s hitrostjo med 142,8 in 146,2 kilometra na uro, čeprav je tam omejitev 60 kilometrov na uro. V križišču s Tržno ulico je zavijal v levo, Amel Dedić pa naj bi pripeljal naravnost skozi križišče in trčil v Šalamona z okoli 129 kilometri na uro. Trije so bili mrtvi, štirje sopotniki v obeh vozilih pa so se huje poškodovali. Šalamon naj bi takrat peljal kar šest ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.