Slovenija > Črna kronika
3 ogledov

Pili, vozili, povzročili nesreče

slovenija18.07.08, predaja vozil, policija, ljubljana, foto: nik rovan Nik Rovan
Gorenjski policisti včeraj imeli opravka z več vozniki, ki so najprej pregloboko pogledali v kozarec in se nato odpravili na cesto. Na srečo se je vse končalo brez hujših posledic.

Okoli 16. ure popoldan so škofjeloški policisti obravnavali prometno nesrečo, ki jo je povzročil 54-letnik. Z motorjem je zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil voznice, ki je pripeljala pravilno. Napihal je 0,84 mg/l alkohola, dobil pa je le lažje telesne poškodbe.

60-letni voznik osebnega avtomobila je naphal še nekoliko več. Na cesto se je odpravil kljub predrti pnevmatiki, policisti so ga obravnavali na Laborah pri Kranju.

Zvečer okoli 21.30 pa je na avtocesti pri Naklem 71-letnik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in povzročil nesrečo. Tudi ta povzročitelj je bil pod vplivom alkohola: napihal je 0,71 mg/l, so sporočili s PU Kranj.



Komentarjev 3
  • Skippy 14:51 02.junij 2013.

    Ukvarjajo se s tem, ker je te ljudi najlažje loviti. A mislite, da se da komu ubadati s samomori, ki so posledica slabega družbenega stanja, ki za 4x presegajo smrtne žrtve v prometu? Ali slabo stanje v zdravstvu, ki presegajo ...prikaži več tiste v prometu za 10x? Najhuje pa je, da še ljudje to vse podpirajo, namesto da bi že enkrat rekli, da je konec represije tam, kjer je število prihranjenih življenj daleč najmanjše.In vsa statistika, ki jo imamo, kaže, da nesreče povzročajo takšni primerki, kot zgoraj. To so ti z 2 promilami. Ljudje, nori kot so, pa se spet spravljajo na tiste z do 0,5, ki med povzročitelji v ničemer ne odstopajo od treznih.

  • sprehajalec 12:48 02.junij 2013.

    Po gospodarskem kolapsu Gorenjske in zdrsu s prvega mesta po razvitosti v nekdanji Jugoslaviji na zadnje mesto v Sloveniji, gorenjcem ne preostane drugega kot flaša.

  • allstarr111 12:44 02.junij 2013.

    Sicer nisem zato da je vse ludo in pijano po cestah, ampak a Policija res nima ubenga druzga dela k da vahta kdaj po kašen malo okajen sedel v vozilo ? Mislm kot da kriminala ki ceotni populaciji daje v ...prikaži več v roko beraško palico sploh ne bi bilo, dejte se zbudit Policaji saj tudi vi živite v tej državi. če jo lahko sploh še tako imenujemo ?Dajte za hec spremenit delovne navade in ustavljajte en mesec samo nobel avte, boste zelo presenečeni kaj vse boste ugotovili, potem pa to nadgradite in ustavljajte samo nobel avte s kravatarji, tam bo šele pestro.