Slovenija > Črna kronika
9245 ogledov

Po aferi Odrezana roka Adlešičeva in Abramov znova obsojena

Julija Adlešič Instagram Julija Adlešič
Ljubljančanka Julija Adlešič je bila danes na okrajnem sodišču obsojena zaradi goljufije, Sebastien Abramov pa, ker ji je pri tem pomagal.

Današnja razglasitev sodbe 26-letni Juliji Adlešič in osem let starejšemu Sebastienu Abramu, ki sta javnosti znana iz afere Odrezana roka, je bila zgolj formalnost. Adlešičeva je pač prejšnji mesec priznala krivdo za goljufijo, Abramov pa, da ji je pri tem pomagal, in tako je ljubljanska okrajna sodnica Tanja Lombar Jenko zgolj sledila kaznovalnemu predlogu, ki ga je tožilstvo pripravilo v dogovoru z obrambo. Prvoobtožena Ljubljančanka bo dosojeno leto dni aresta odslužila z delom v splošno korist, Abramov, nepravnomočno obsojen na 30 let zapora zaradi umora svojega dekleta Sare Veber in drugih grehov, pa je dobil še sedem mesecev rešetk.

Julija Adlešič | Avtor: D. M. D. M.
Kreditov ni nameravala poplačati

Adlešičeva je leta 2017 v več poslovalnicah banke NLB v Ljubljani in Mariboru sklenila pogodbe za zlate račune in različne kreditne kartice ter podala vloge za povišanje limitov, ki so ji jih odobrili, nato pa jih ni v celoti poplačala. Ob tem je vzela tudi 20.000 evrov kredita za obdobje sedem let, a naj bi plačala samo prvih sedem mesečnih obrokov. NLB je bila oškodovana za 31.304 evre.

Od junija 2017 do junija 2018 je s Summit Leasing Slovenija sklenila več kreditnih pogodb. Pri kreditnih posrednikih Big Bang in Harvey Norman Trading je podpisala pogodbe za financiranje različnih aparatov, od klime in televizorja do več telefonov Apple Iphone, svojih obveznosti pa ne izpolnila. Summit Leasing Slovenija je bil skupno oškodovan za 6.700 evrov.

Adlešičeva je lažno prikazovala, da izpolnjuje pogoje za pridobitev kreditov, saj ni bila zaposlena. Tukaj je vskočil Abramov, ki ji je na račun julija, avgusta in septembra 2017 nakazal od 1.100 do 1.600 evrov, pod namen pa navedel izplačilo plače.

Oddelati mora 730 ur

Sodnica Lombar Jenkova je danes poudarila, da je bila Adlešičeva že dvakrat pravnomočno obsojena zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, zato zgolj opozorilna sankcija ni prišla v poštev. Enako velja za Abramova, ki je bil zavoljo premoženjskih kaznivih dejanj obsojen štirikrat, od tega trikrat zaradi goljufije.

Sebastien Abramov | Avtor: D. M. D. M.
Zagovornik Adlešičeve Žiga Podobnik in odvetnik Abramova Uroš Miklič sta za olajševalni okoliščini navedla časovno oddaljenost dejanj in njuno priznanje krivde, ter predlagala, da ju sodišče oprosti plačila stroškov postopka. Adlešičeva je namreč brezposelna, na socialni podpori, Abramov, ki se razglasitve sodbe ni hotel udeležiti, pa v priporu tudi brez prihodkov. Lombar Jenkova je prošnji ugodila, morata pa obsojenca vrniti NLB prigoljufanih 31.304 evre ter Zavarovalnici Sava 6.700.

Julija Adlešič mora delo v splošno korist opraviti v enem letu, po dve uri za vsak dan zapora. Skupaj to torej pomeni 730 ur dela. Zdravnik je izdal potrdilo, da je prišita roka pri tem ne bo ovirala, ob določenih omejitvah.

Komentarjev 16
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 06:22 21.junij 2024.

    Sramota za komplet sodstvo in oni bi višje plače,marš gamad!!!

  • Toma 05:13 21.junij 2024.

    Ta bi komot kakšnega bogatuna ulovila, če ji denar največ pomeni. Ampak sedaj pa ne bo več šlo!

  • Kmodri_ 18:25 20.junij 2024.

    Ja, enoročnih del je bolj malo..