Slovenija > Črna kronika
1631 ogledov

Po množičnem pretepu policisti kazensko ovadili varnostnike

Policijski avto kia sportage Andrej Leban
Ovadili bodo tudi dva varnostnika in pet rediteljev.

Celjski policisti so zaključili s preiskavo incidenta, do katerega je prišlo 4. maja na prireditvi Majsko Vitanje. Kot so pojasnili, je nekaj čez drugo uro zjutraj na prizorišču prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, v kateri je bilo udeleženih okoli 30 oseb.

"Povod za kršitev je bil pretep dveh občanov. Varnostniki, ki so poskušali vzpostaviti  javni red in mir, so med posredovanjem odrinili eno od obiskovalk, zaradi česar je posledično več obiskovalcev s silo poskušalo varnostnikom preprečiti izvedbo ukrepov," so ugotovili policisti.

Pri tem je bilo lažje poškodovanih enajst obiskovalcev prireditve.

Kakšne sankcije čakajo udeležene? "Osebi, ki sta začeli s pretepom, bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe," so dejali, ob tem pa so tudi pri presoji izvedenih ukrepov varnostnikov ugotovili, da so nekateri varnostniki, ki so zoper posamezne udeležence javne prireditve uporabili določene ukrepe, te izvedli v nasprotju z zakonom - torej "nezakonito in nestrokovno, kar je bilo potrjeno z izjavami prič na kraju in javno objavljenimi posnetki".

Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništva in lahke telesne poškodbe bodo policisti kazensko ovadili dva varnostnika in pet rediteljev.

"Na podlagi vseh zavarovanih dokazov, posnetkov in zbranih obvestil smo zoper organizatorje in soorganizatorje prireditve, zoper imetnika licence ter zoper tri varnostnike, uvedli tudi več postopkov o prekršku. Prav tako smo obvestili pristojne inšpekcijske službe in ministrstvo za notranje zadeve," so še dodali policisti, ki o ostalih neznanih udeležencih pretepa še vedno zbirajo obvestila.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.