Slovenija > Črna kronika
1540 ogledov

Po vrnitvi iz bolnišnice jo je zadavil

Nasilje nad žensko Profimedia Fotografija je simbolična.
Lazar Terentić, obtožen uboja partnerice Emilije M., je na mariborskem sodišču končno spregovoril, a za zaprtimi vrati.

Dvajsetletni Lazar Terentić, rojen v Kosovski Mitrovici, vendar državljan Slovenije, je obtožen, da je v noči na lanski 26. maj v večstanovanjski hiši v Mariboru po prepiru zadavil sedem let starejšo partnerico Emilijo M. iz Srbije. Na septembrskem predobravnavnem naroku je krivdo zanikal, na kasnejših obravnavah pa molčal. Končno je spregovoril včeraj, vendar je bilo v tem delu sojenje zaprto za javnost. Podrobnosti nam tako ni uspelo izvedeti, v grobem pa naj bi, neuradno, nekako le priznal dejanje, a naj bi mu z noži prva grozila Emilija.

Lazar Terentić | Avtor: Lazar Terentić
Spal ob truplu

Kot je znano, je po uboju zapustil garsonjero, se nato vrnil in mamo, ki tudi živi v štajerski prestolnici, po telefonu obvestil, da sta se z Emilijo skregala in naj pride ponj. Zavrnila ga je, naj sam uredi zadevo, ker je njen mlajši sin bolan.

Terentić je tisto noč spal ob truplu, naslednje jutro pa ga je poklicala mama. Pomiril jo je, da je vse v redu, in odšel na urgenco, ker se je med pretepom s partnerico poškodoval po roki in nogi, zdravnikom se je zlagal, da se je udaril ob rob postelje. Ob pokojni je prespal še eno noč, zatem ga je klicala njena mati. Najprej ji je zatrdil, da spi, nato pa le priznal, da sta obračunala med sabo in da je v komi. Seveda so ga kmalu aretirali.

Oba, Lazarja in Emilijo, so že obravnavali zaradi nasilja v družini, njo pa tudi hospitalizirali zaradi paranoidne shizofrenije. Tudi pred smrtjo je bila na psihiatriji: odpustili so jo le slaba dva dni prej.

Bil je prišteven

Zagovornik obtoženega, odvetnik Simon Dolinšek,  je skušal dokazati, da je bil Terentić med dejanjem neprišteven, kar je podprl tudi z njegovim obnašanjem med obiskom jeseni 2022 pri očetu v Srbiji.  Oče naj bi namreč opazil, da ima psihične težave, zato ga je naročil na pregled v psihiatrični ambulanti. Toda Lazar k zdravniku ni šel, dva dni prej je z avtobusom pobegnil nazaj v Slovenijo.
Oče je pogovor s sinom posnel, in na podlagi posnetka je psihiatrični izvedenec dr. Mladen Vrabič dopolnil mnenje, vendar vztrajal pri svojem: Terentić je razumel, kaj je storil in imel svoje ravnanje v oblasti.

Tožilstvo in obramba včeraj nista predlagala novih dokazov, zato lahko v septembrskem nadaljevanju sojenja pričakujemo, da bo sodnica Ksenija Hrastnik izrekla sodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.