Slovenija > Črna kronika
152 ogledov

Policisti lovili motorista, sledilo je to

Policijski avtomobili A. L.
Motorist s sopotnikom je pobegnil policistoma. Beg se je končal s padcem in upiranjem aretaciji. Poleg kršitve prometnih predpisov policisti motoristu in sopotniku očitajo še več kaznivih dejanj.

Koprski policisti so v sredo ob 13.45 v Kopru ustavljali motorista s sopotnikom. Voznik motorja namreč ni upošteval rdeče luči na semaforju, s sopotnikom pa nista imela zaščitne čelade. 

Policistom sta pobegnila, a zaradi vožnje preblizu roba vozišča padla in s kraja zbežala. Policisti so 22-letnega sopotnika hitro prijeli. Ker se je upiral, so uporabili prisilna sredstva.

Pri pregledu motornega kolesa so policisti ugotovili, da je bila odrezana tablica, na kateri je številka okvirja, prav tako pa je bila spraskana identifikacijska nalepka.

Za zdaj še neznani voznik in sopotnik sta poleg kršitev cestnoprometnih predpisov utemeljeno osumljena tudi kaznivega dejanja ponarejanja listin in tatvine. Izkazalo se je, da je bilo motorno kolo ukradeno v Trstu.

Policisti so sopotniku izdali tudi plačilni nalog zaradi različnih kršitev (po 34/5 ZPrCP in 22/1 ZJRM). Po izsleditvi tudi vozniku sledi kazenska ovadba in plačilni nalog za več kršitev.

Policisti so vozilo zasegli in nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.