Slovenija > Črna kronika
1086 ogledov

Policisti našli strelca iz Kočevja

policija lisice Facebook
Policisti odvzeli prostost 21-letnemu osumljencu streljanja v Kočevju.

Policisti so v petek zvečer odvzeli prostost 21-letniku, ki ga sumijo, da je v noči na petek v Kočevju sprožil več strelov v dve osebni vozili in ju poškodoval. Osumljenca, ki je bil že večkrat obravnavan za kazniva dejanja zoper premoženje, so tudi pridržali, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Voznika osebnih vozil v streljanju nista bila poškodovana.

Pridržanje so osumljencu odredili zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Predvidoma v nedeljo ga bodo privedli pred preiskovalnega sodnika. Za kaznivo dejanje je zagrožena kazen do petih let zapora, so sporočili s PU Ljubljana.

Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja in posamična preiskovalna dejanja.

policija Ljubljana | Avtor: Facebook Polcijska patrulja. Facebook

Policisti tudi danes in v naslednjih dneh na območju kočevske regije nadaljujejo z okrepljenimi aktivnostmi za preprečevanje vseh oblik protipravnih in motečih ravnanj ter izboljšanje občutka varnosti ljudi. Pri tem poleg policistov policijske postaje Kočevje sodelujejo policisti posebne delovne skupine, policisti posebne policijske enote, policisti konjeniki, vodniki službenih psov in policisti prometniki. Za zagotovitev še večje varnosti usklajeno sodelujejo tudi z drugimi policijskimi upravami ter z lokalno skupnostjo, so dodali.

Hkrati na PU Ljubljana pozivajo, naj občani prijavijo vsa zaznana kazniva dejanja, gibanje sumljivih oseb ali podobne dogodke, ki bi lahko vplivali na varnost ljudi, na številko 113 ali o tem obvestijo najbližjo enoto policije. Informacije lahko podajo tudi anonimno na številko 080 1200.

"Vsako kaznivo dejanje, tudi če gre za kazniva dejanja, kjer večja škoda ni nastala, je nedopustno in naloga policije je, da jih preišče in da so storilci obravnavani," so zapisali. Zato je pomembno, da so o takšnih ravnanjih obveščeni, da lahko načrtujejo tako preventivne ukrepe kot tudi ukrepe za uspešno preiskovanje vseh kaznivih ravnanj, so še dodali.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 9
  • Nelaži 14:42 10.avgust 2024.

    dejstvo je, da se katerikoli levo-desni vladi in ustreznim ministrstvom, sodnikom in policistom sladko hebe glede te pereče problematike. Če se jim ne bi, bi že zdavnaj kaj konkretnega storili.

  • atamama 14:35 10.avgust 2024.

    Če bi bilo to eno redkih kaznivih dejanj bi razumel, da si je policija prizadevala najti storilca. Vendar v oči bode podatek in javno poudarjanje vodstva policije in ministra..ojačali smo delo z vsemi možnimi enotami.. kar praktično pove, da so ...prikaži več stvari ušle izpod nadzora. Ali je bilo potrebno tega? Kdo je v celoti kriv, mi raja, ki se nismo samoorganizirali in branili? Tožilci in sodniki, ki kaznujejo oškodovance na osnovi posnetkov ''otrok''? Hudo je narobe z varnostjo občanov in premoženja ...

  • Pohujšanje 14:11 10.avgust 2024.

    Pri nas je slab kazenski zakonik in zakon o sodiščih. Sodišča sploh ne obravnavajo kaznivih dejanj, kjer je nastala mala škoda. Sodišča v teh primerih govorijo, da so sodnipostopki za mala kazniva dejanja nesmiselna. Za njih so taka dejanja res ...prikaži več nesmiselna, ne pa za oškodovanca, kjer mu nepridipravi stalno delajo škodo na zasebni lastnini. Zasebna lastnina je za naše oblastnike še vedno družbena lastnina, ker nočejo spremeniti zakonodajo, da bi se bolj učinkovito zaščitila zasebna lastnina.