Slovenija > Črna kronika
1251 ogledov

Policisti svarijo pred goljufijami

Policija policist
Žrtve največkrat presenetijo, za hitrejši pobeg s kraja pa pogosto uporavljajo kolo ali drugo podobno prevozno sredstvo.

Na svojo varnost in varnost svojega premoženja ne smemo pozabiti niti med prvomajskimi prazniki in krajšimi šolskimi počitnicami, so opozorili policisti iz Nove Gorice, ki so v zadnjem času preiskali več drznih tatvin in goljufij.

Pozivajo k previdnosti pred torbičarji, za katere so lahko tako torbice v košari kolesa kot drugje lahek plen. Do žrtev so lahko tudi nasilni, saj torbico pogosto dobesedno iztrgajo iz rok ali s telesa. Žrtve največkrat presenetijo, za hitrejši pobeg s kraja pa pogosto uporabljajo kolo ali drugo podobno prevozno sredstvo, so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Svetujejo, da imamo v torbicah le najnujnejše dokumente in predmete, denarnice pa naj bodo raje v zaprtih notranjih žepih tesno ob telesu. Posebno previdnost svetujejo pri odlaganju torbic v trgovinah, lokalih in na drugih krajih. Kdor torbico nosi čez ramo, naj jo stisne pod roko ali pa jo nosi pred seboj, tako da je zadrga obrnjena k telesu, predlagajo.

kolesarske pasti po Ljubljani | Avtor: Anže Petkovšek Kolesarske pasti po Ljubljani. Anže Petkovšek

Med vožnjo kolesarki vzel torbico iz košare

Novogoriški policisti so pred kratkim uspešno preiskali tri drzne tatvine in dve goljufiji, ki so se v Novi Gorici zgodile v drugi polovici marca. Na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici so zaradi utemeljenega suma storitve omenjenih kaznivih dejanj ovadili 32-letnega moškega z novogoriškega območja.

Ovadili so ga, ker naj bi 16. marca pred lokalom na Delpinovi ulici izkoristil nepazljivost ženske in ji z mize vzel torbico, potem pa pobegnil. Pri vožnji s kolesom po kolesarski stezi pod krožnim križiščem Vojkove in Kromberške ceste pa je 30. marca v podhodu tega križišča dohitel kolesarko in ji med prehitevanjem iz košare na prednjem delu kolesa vzel torbico z nekaj gotovine, osebnimi dokumenti, mobilnim telefonom in bančnimi karticami. S kolesi sta se zapletla in padla, moški pa se je takoj pobral in se odpeljal s kolesarkino torbico. V Novi Gorici je nato s plačilno kartico iz torbice plačal tobačne izdelke.

Poleg tega ga sumijo, da je 31. marca v Kidričevi ulici pri vožnji s kolesom kolesarki, ki jo je dohitel, iz košare vzel nahrbtnik. V njem je imela poleg osebnih dokumentov in bančne kartice tudi nekaj gotovine. Tudi v tem primeru je z bančno kartico iz oškodovankinega nahrbtnika skušal nekaj kupiti, a mu ni uspelo in je zato plačal z gotovino.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.