Slovenija > Črna kronika
130079 ogledov

Policisti ustavili avtobus, ko so prišli bliže, niso mogli verjeti očem

romunski voznik avtobus prekrški
1/4
PU Novo mesto
Med rednim nadzorom cestnega prometa so policisti izven naselja Lopata ustavili avtobus. Po opravljenem postopku so izrekli za več kot sedem tisoč evrov kazni.

Policisti so na avtocesti A-1 izven naselja Lopata ustavili romunskega voznika avtobus, ki ije imel k avtobusu pripeto dvoosno priklopno vozilo. Pri kontroli tehnične brezhibnosti avtobusa in priklopnika so ugotovili, da so bile na priklopnem vozilu pnevmatike izrabljene, priklopnik pa je bil zaradi poškodbe vlečne kljuke na avtobus pritrjen z vrvmi, ki so namenjene za pritrjevanje tovora. 

romunski voznik avtobus prekrški | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

To niso bile edine kršitve, ki so jih ugotovili policisti. Izkazalo se je, da je prišlo do več kršitev, povezanih z manipulacijo podatkov delovnega časa, nepravilno uporabo tahografa in nezadostnim časom počitka voznika. 

Policisti so zaradi ugotovljene tehnične neurejenosti priklopno vozilo izločili iz prometa. 

Vozniku avtobusa so izdali plačilni nalog v višini 870 evrov, podjetju iz Romunije, ki je lastnik avtobusa, pa so izrekli 6.400 evrov globe. 

romunski voznik avtobus prekrški | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

romunski voznik avtobus prekrški | Avtor: PU Novo mesto PU Novo mesto

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Idioti 16:45 13.junij 2024.

    O stanju katerokoli prevoznega sredstva, gume povedo vse !

  • Naklonsky 21:55 10.junij 2024.

    Še dobro, da avtocestna policija ugotovi veliko podobnih nepravilnosti in uspešno kaznuje neodgovorne voznike. Varnost je na prvem mestu!

  • sandi76 19:29 10.junij 2024.

    Ali to komu kaj pomeni, da se takile vozniki fijakajo samo po slovenistanu, drugje se ne upajo !!! Kazni so očitno premajhne, za take prekrške velja samo odzvem in prodaja vozila. To je kratko in malo vozeča bomba , ki ...prikaži več samo čaka , da jo raznese in potegne marsikoga s seboj !