Slovenija > Črna kronika
5036 ogledov

Ponoči zagorelo v stanovanjskem bloku, evakuirali 150 ljudi

Požar v Kranju
1/3
PGD Kranj-Primskovo
Stanovalci, ki se niso mogli vrniti domov, so prespali v prostorih občine.

Na kraju požara, ki je ponoči izbruhnil v Kranju, so trenutno forenziki, ki ugotavljajo vzroke požara. Stanovalci zgradbe v svoja stanovanja ne bodo mogli do zaključka forenzične preiskave. Večina jih je začasno nastanitev poiskala pri sorodnikih, prijateljih in znancih. Sedem oseb, ki omenjenih možnosti nimajo, je Mestna občina Kranj nastanila v Avli v pritličju občinske stavbe in zagotovila oskrbo s hrano, posteljami in odejami.

"Zaključek forenzične preiskave pričakujemo med 12. in 13. uro, ko bomo prek lokalnih radijskih postaj obvestili stanovalce Trga Prešernove brigade 10, kdaj se lahko vrnejo v svoja stanovanja. Zato jih prosimo, naj spremljajo radijska obvestila," je sporočil vodja civilne zaščite pri Mestni občini Kranj Sašo Govekar ter se gasilcem zahvalil za hitro in učinkovito akcijo.

požar Kranj | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Ogenj, ki se je med 2.30 in 3.00 ponoči vnel poslovnih prostorih pekarne peciva v pritličju, se je razširil na sosednje lokale in trgovino. Okoli 150 stanovalcev so iz 50 stanovanj evakuirali, saj se je dim razširil po vsej stavbi. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida so štiri osebe potrebovale pomoč reševalcev s kisikom, nihče pa ni bil odpeljan na zdravljenje.

Prvi podatki kažejo, da bo treba sedem stanovanj v večji meri obnoviti, pri ostalih pa bo potreben belež in še kakšno manjše popravilo. O obsegu škode je v tem trenutku prezgodaj govoriti.

 

Gorelo tudi v Velenju

Okoli 20. ure je zagorelo tudi v garaži večstanovanjskega bloka v velenju. Požar so pogasili gasilci iz PGD Velenje in Šalek.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar vec
    vec 11:34 26.junij 2018.

    To da je dejavnost katerakoli v prtličju ali kleti blokov ipd. je neumnost, prvo za lastnike dejavnosti ker skoz dobivajo pritožbe, potem lastniki stanovanj nikol nimajo miru, pol se lahko zgodi kot se revno je, gostinec verjetno nima keša da ...prikaži več bo saniral al pa se bo hotel izmuzniti, in bo samo kreg in lajhanje po sodniji. Vse dejavnosti ven iz stanovanjskih oz. blokov ali vrstnih hiš, privat bajte tud če je notri več kot dva gospodinjstva.