Slovenija > Črna kronika
7228 ogledov

Ponoči številni niso spali

Poplave v Ilirski Bistrici leta 2014 Simon Maljevac
Zaradi močnega deževja marsikdo po Sloveniji ni zatisnil očesa. Kaj za prihodnje dni pravijo vremenoslovci.

* - Fotografija je simbolna

Na spletni strani Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje poročajo o številnih poplavah oziroma razlitjih vode. Poplavljalo je ceste, na katere so se podirala drevesa, zalivalo je kleti. 

Tako je bil prekinjen promet v občini Radlje ob Dravi, kjer je na relaciji Vas - Remšnik (Koležnikov most) poplavilo cesto, v bližini se je zaradi močnega vetra na cesto podrlo drevo. 

Slovenija 16.05.12, strela, nevihta, neurje, foto: shutterstock Previdno Slovenija Vremenoslovci o tem, kje bodo nevihte najmočnejše

Na regionalni cesti Radlje–Maribor pri HE Vuhred je večji zemeljski plaz zasul cestišče. Dežurni delavci cestnega podjetja VOC Celje so s pomočjo delovnega stroja odstranili nanos zemljine. V občini Radlje ob Dravi je voda prav tako ogrožala kleti stanovanjskih objektov, zaradi česar so imeli gasilci polne roke dela. 

Sonce Svarila Svet Vreme v bodoče prinaša to nadlogo

Hudo je bilo tudi v občini Podvleka, kjer je potok v več vaseh ogrožal stanovanjske objekte, na cesto so se podirala drevesa. V občini Braslovče se je porušil daljnovod preko regionalne ceste Šentrupert - Letuš. 

Gasilci | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

jesen vreme sonce Vreme Slovenija Nova vremenska napoved za letošnjo jesen

Ob 2.30 je v naselju Jesenovo v občini Zagorje ob Savi zaradi udara strele zagorel hlev. Gasilci PGD Zagorje mesto, Čemšenik in Loke so požar pogasili, odstranili slamo iz objekta, s termo kamero pregledali objekt, ter izvajali gasilsko stražo. Poškodovanih ni bilo.

Še prej je na Podpeški cesti v Notranjih Goricah, občina Brezovica, kot posledica neurja z dne 30. 8. 2018 meteorna voda ponovno pričela s strehe zalivati stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Notranje Gorice - Plešivica.

dež Sveža napoved Slovenija Vreme: Dež, dež, dež

Na ulici Trg v občini Prevalje je zaradi zamašenega jaška meteorna voda poplavljala cestišče. Posredovala sta gasilca PGD Prevalje, ki sta jašek odmašila in preprečila nadaljnje poplavljanje cestišča.

Vremenoslovci do torka napovedujejo nestanovitno vreme, z možnimi hujšimi nalivi, vendar pa se bodo nevihte selile po vsej Sloveniji, zato na enem mestu veliko padavin ni za pričakovati, s tem pa bo tudi možnost poplavljanja manjša.

Komentarjev 2
  • Avatar Darko Capek
    Darko Capek 09:05 01.september 2018.

    lopov, prevarant, ta teden si pokradu 9528 $, za prijavt na policijo