Slovenija > Črna kronika
8059 ogledov

Pred čelnim trčenjem s tovornjakom zbežali iz avta

sneg Saša Despot
Zaradi nesreče je bila cesta zaprta več kot eno uro.

Okrog 5.45 se je na regionalni cesti iz Velikih Lašč proti Ljubljani zgodila prometna nesreča. 39-letni voznik je vozil tovorno vozilo s priklopnikom po glavni cesti II. reda 106 iz smeri Velikih Lašč proti Ljubljani. V naselji Rašica, kjer poteka vozišče v klanec navzgor, se je zaradi snežnih razmer počasi premikal naprej. Na vozišču je bilo približno 4 centimetre snega. 

Za tovornim vozilom je pripeljal 47-letni voznik osebnega avtomobila, ki je želel tovornjak obvoziti. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 40-letni voznik vlečnega vozila s pripetom polpriklopnikom. Voznik in potniki v osebnem vozilu so pred trčenjem s tovornim vozilom izstopili iz vozila. 

Sneg na cestah Kaos na cestah Slovenija Dars: "Razmere so ekstremne"

Zaradi odpravljanja posledic nesreče je bila popolna zapora do 7.30. Obvoz je bil urejen skozi naselje Rašica. Policisti so izdali plačilni nalog tako voznikoma tovornih vozil kot vozniku osebnega vozila. 

Prometna nesreča Kakšna sreča! Avto Neverjetna reakcija voznika preprečila katastrofo

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • smejka 16:03 13.november 2017.

    Nergač...da zna človek brati pomeni,da tudi razume kar prebere.Lahko si pomagate s skiciranjem.

  • nergač 14:35 13.november 2017.

    A ni tole malo čuden opis nesreče, ki bi zahteval pojasnilo? Ne, pa saj ni treba, saj vem, da se piše kar tjavendan, da se pač nekaj piše....