Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Pred policisti bežal s petmesečnim otrokom v avtu

Žurnal24 main
Voznik osebnega avtomobila je bežal pred policisti in med begom zapustil svoje vozilo, v katerem so našli 5-mesečnega otroka in otrokovo mater.

Patrulja Policijske postaje Ptuj je v sredo ob 13.42 na Potrčevi cesti na Ptuju, z modro lučjo in zvočnim signalom, večkrat pravilno zaustavljala 31-letnega voznika osebnega avtomobila, vendar voznik ni ustavil. Hitrost svoje vožnje je močno pospešil in pred policisti pričel bežati v smeri proti Podvincem.

Vožnjo je nadaljeval v smeri Ločiča, kjer je povzročil prometno nesrečo II. kategorije, saj je trčil v levi bok nasproti vozečega vozila. Ne da bi se ustavil in pomagal poškodovanemu, je s kraja pobegnil v smeri Vitomarcev. Od tam je vožnjo nadaljeval v smeri Oseka, kjer je osebni avtomobil na motokros progi zapustil in peš pobegnil v bližnji gozd. Tam so ga policisti izsledili, prijeli in pridržali. Ob tem so uporabili tudi prisilna sredstva. 

Policisti PP Gorišnica so pomagali 53-letnemu vozniku, poškodovanemu v prometni nesreči v Ločiču. Voznik je bil z reševalnim vozilom odpeljan v Splošno bolnišnico Ptuj. K sreči so njegove poškodbe lažje. 

Šok za policiste

Policisti so ugotovili, da je bil vzrok bega 31-letnika neregistriran osebni avtomobil, ki ga je vozil in dejstvo, da nima vozniškega dovoljenja. 

Presenečeni policisti so ugotovili, da je imel kršitelj med divjo vožnjo v vozilu tudi svojega 5-mesečnega otroka. V vozilu je med vožnjo bila tudi otrokova 32-letna mati. 

Sledi kazenska ovadba

Policisti so o vsem že obvestili pristojnega dežurnega tožilca. Vozniku so takoj zasegli vozilo, ki ga je vozil. Kazensko ga bodo ovadili zaradi nevarne vožnje in zapustitve poškodovanca v prometni nesreči. Poleg tega pa je s svojo nevarno vožnjo ogrožal tudi svojega otroka, zato bodo podali kazensko ovadbo zaradi zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje. 

Lastnici osebnega avtomobila (otrokovi materi in voznikovi partnerki), ki je bila v času opisanega divjanja sopotnica v vozilu, so policisti vročili plačilni nalog, ker je svoje motorno vozilo dala v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila. 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 3
  • Ferluci 17:58 14.september 2016.

    Ja pa ja. To je stalna praksa, na primer pri brazilcih. Bodo delali? Ti si pa res humorist.

  • Bozidar.Frelih 14:32 14.september 2016.

    In potem pravite da ni dovolj policajev. Ma kakšne policaje, psihiatre rabimo. PSIHIATRE!!!

  • Avatar Leon
    Leon 14:21 14.september 2016.

    Za takšne pa ne sme biti milosti ! V zapor in delat ,tako dolgo,da bo plačal državi in oškodovanec vso škodo.