Slovenija > Črna kronika
6130 ogledov

S ferrarijem vozil 226 km/h, takšno kazen je dobil

PU Celje
Na avtocestnem odseku, kjer je omejitev hitrosti 100, je vozil s hitrostjo 226 kilometrov na uro.

Celjski so policisti med včerajšnji nadzorom prometa na avtocesti ustavili dva hujša kršitelja. Prvi je bil voznik ferrarija, ki je na avtocestnem odseku, kjer je omejitev hitrosti 100, vozil s hitrostjo 226 kilometrov na uro. Voznik si je prislužil kazen v višini 1.200 evrov in devet kazenskih točk. 

Na istem odseku avtoceste so prometni policisti na radar ujeli še motorista. Z motornim kolesom znamke Yamaha je divjal pri 164 kilometrih na uro in je bil ob tem še precej vinjen. Preizkus z alkotestom je pokazal na promilo in pol alkohola v njegovi krvi. Za nameček je  vozil še brez veljavnega vozniškega dovoljenja. "Zoper kršitelja bodo podali obdolžilni predlog, zoper lastnico motornega kolesa, ki je  dala vozilo v uporabo osebi, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, bodo uvedli prekrškovni postopek," je sporočila Milena Trbulin, predstavnica za odnose z javnostmi PU Celje. 

Policisti svetujejo vsem voznikom, naj hitrost vožnje  prilagodijo veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah. Neprilagojena hitrost je še vedno med najpogostejšimi vzroki najhujših prometni nesreč.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar NickMason
    NickMason 16:52 15.julij 2024.

    To je komaj v tretji vozil😅

  • nikica 15:54 15.julij 2024.

    Lastniku avta od 300t eur daš kazno od 1.200 eur zato ker je gonil 120km/h čez omejitev - zihr ne bo mogu spat danes. Smešno res, to je isto kot da meni daš 40 eur kazni! Debilizem