Slovenija > Črna kronika
420 ogledov

"Še enkrat bi ga pretepel!"

Tik pred napadom je Srebrnjak predčasno končal prestajanje štiriletne zaporne ka Žurnal24 main
Napad. Gradbinca naj bi pretepel tuji delavec, ki ni bil socialno zavarovan za delo v Stožicah.

Priznanje. "Moška, ki jima sodite, nista pretepla podjetnika Zvonimirja Momčilovića. Pretepel sem ga jaz, ker nam delavcem več mesecev ni izplačeval plač in prispevkov za socialno zavarovanje. To bi kadarkoli storil še enkrat, če bi imel možnost."

Tako se je neznanec v pismu, napisanem v srbohrvaščini, izpovedal ljubljanski sodnici, ki za nasilni obračun z Momčilovićem novembra lani pred enim od ljubljanskih lokalov sodi Miljanu Momčiloviću in Brunu Srebrnjaku.

"Moji delavci plače dobivajo redno. Res pa je, da zadnje mesece zanje nismo redno plačevali prispevkov za socialno zavarovanje, ker nam investitorji niso plačevali za gradbena dela na stadionu v Stožicah," pa pravi napadeni gradbinec, ki poudarja, da se je doslej sprl le z davčnim inšpektorjem Đorđejem Perićem. "Zato sumim, da bi bil lahko on povezan z napadom," pravi Momčilović.

Sodba bo izrečena predvidoma 19. oktobra. Spomnimo, da dvojice pretepeni podjetnik ni prepoznal kot napadalca. Srebrnjak je bil sicer v času pretepa gradbinca na svobodi le pogojno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.