Slovenija > Črna kronika
8315 ogledov

Sin znanega poslovneža z dronom posnel golo sosedo

Situla D. M.
Nad Črtom Seljakom, sinom menedžerja Iztoka Seljaka, se stanovalci Situle pritožujejo do te mere, da so ga celo obravnavali na zboru stanovalcev. Samo junija naj bi ga vsaj petnajstkrat prijavili policiji.

Opremljeno stanovanje v luksuzni zgradbi Situla na Vilharjevi cesti, blizu ljubljanske glavne železniške postaje, stane približno 6000 evrov na kvadratni meter, seveda mu pripada tudi garažno parkirno mesto. Kupci pa ne dobijo samo nadstandardnega bivališča, ampak v 14. nadstropju tudi soseda, ki je očitno tako problematičen, da so ga na nedavnem zboru stanovalcev obravnavali pod točko razno.

Situla | Avtor: D. M. D. M.
Vibrirajo stene in pohištvo

"Stanovalci Situle so obupani zaradi početja Črta Seljaka, njegov oče in lastnik stanovanja je Iztok Seljak, direktor družbe Hidria," piše v zapisniku s sestanka, v katerem so kršitve hišnega reda podrobno opisane. Tako morajo etažni lastniki in najemniki že leta prenašati glasno glasbo, "basi so tako močni, da sosedom vibrirajo stene in pohištvo, sliši se ga od 12. pa vse do 16. nadstropja, najhuje je na vzhodni strani. To se dogaja različne ure v dnevu, ponavadi je najhuje med vikendi, ko je sam doma. Takrat z nabijanjem glasbe začne ob osmih zjutraj in to potem traja cel dan. Večkrat ponoči skače, razbija po stanovanju in se dere. Vse to dobesedno onemogoča kakršno koli delo od doma, kaj šele mir in počitek stanovalcev".

A to naj ne bi bilo vse: "Probleme ima z nedovoljenimi subsancami, konstantno se voha marihuano, ki jo s prijatelji kadi na balkonu. V takšnem stanju je že razbijal po recepciji, kradel kolesa v kolesarnici, kar so posnele kamere, uriniral in bruhal po skupnih prostorih. Nekateri varnostniki v stavbi ne upajo več imeti stika z njim, saj jim je že večkrat grozil in jih žalil."

Sto e-mailov s pritožbami

Očitkov je še več: "Večkrat verbalno napade osebe, s katerimi se pelje v dvigalu in jim grozi tudi vpričo majhnih otrok. Občasno tudi tolče po avtomobilih, ki peljejo v garažo. Spuščal je dron okrog Situle in opazoval ter snemal sosede, spustil ga je tudi v japonske vrtove in gledal v notranjost stanovanj."

Črta Seljaka, ki naj bi bil star nekaj čez dvajset, prijavljajo policiji, samo junija naj bi ga najmanj petnajstkrat: "Vendar jim večinoma ne odpre vrat in zato težko konkretno ukrepajo. Stanovalci vseeno vztrajajo s prijavami, imajo skupen mail, na katerem upravnika obveščajo o kršitveh. Pritožbe so na vsaj sto emailih."

Policisti naj bi po trditvah stanovalcev Seljaku zasegli dron, če so opravili še kakšne druge postopke, pa nam na ljubljanski policijski upravi ni uspelo izvedeti zaradi varovanja osebnih podatkov. Tudi Matjaž Vukša, upravnik iz družbe Tabor upravljanje in vzdrževanje, nam ni dal izjave, ker da nima pooblastil, vodstvo pa je na dopustu. Komentarja se je vzdržala tudi predsednica nadzornega odbora stanovalcev Metka Bokal in še najemnik poslovnih prostorov, ki je namignil, če vemo, kdo je Črtov oče.

Enega psa so mu že vzeli

Govorili pa smo z nekaterimi drugimi stanovalci, ki so nam potrdili navedbe v zapisniku. "Seljak s poslušanjem glasbe začne tudi že ob pol osmih zjutraj, marihuano pa vohamo k nam v stanovanje," nam je povedal eden. "Pri vratarju je brcnil v steklo in ga razbil. Čeprav so droni prepovedani, sploh tukaj, v bližini železniške postaje in kliničnega centra, snema stanovalce. Ena gospa je prišla gola izpod tuša, ni si še nataknila očal in je prepozno ugotovila, da jo je posnel." Povedali so nam še, da psa pasme haski ne glede na vremenske razmere zapira v boks na balkonu, kjer cele dneve laja in joka: "Ravno danes so bili pri njem iz društva proti mučenju živali. Enega psa so mu zaradi zanemarjanja že vzeli."

Na ploščadi pred Situlo in pločniku naj bi se Seljak zabaval z avtomobičkom na daljinsko vodenje: "Ampak to ni otroška igračka, precej velik je in doseže 50 kilometrov na uro. Na ta način ogroža mimoidoče."

On je odrasel

Ob našem prvem obisku Črta Seljaka ni bilo doma, smo pa govorili z njegovim očetom Iztokom, vendar na kratko, mudilo se mu je v Budimpešto. "Vratar je bil dvakrat pri nas zaradi glasne glasbe, vendar niso mogli ugotoviti, od kje prihaja," je pojasnil. Sinove telefonske številke nam ni želel dati: "Res sva v sorodstvenem razmerju, a on je odrasel."

Na Vilharjevo smo se vrnili naslednje popoldne. Iz stanovanja se je slišalo televizijo, toda kljub vztrajnemu zvonjenju nam vrat ni nihče odprl. Ko smo to omenili sosedom, jih ni presenetilo.

Na sestanku zbora stanovalcev so se obregnili tudi ob Iztoka Seljaka, češ da se zaveda sinovega početja, pa ničesar ne naredi: "Upravnik ga je o tem večkrat opozoril ter pozval, naj se udeleži sestanka stanovalcev, prav tako ga je o početju obvestila policija. Vedno se je odzval, da je v gužvi in vrgel slušalko dol. Nad človekom, ki se postavlja kot velik menedžer in človek, ki želi spremeniti svet na bolje, smo stanovalci Situle razočarani."

Komentarjev 12
  • Pepe007 08:29 23.julij 2024.

    Zgradba z luksuznimi stanovanji je še zmeraj samo blok. To so si kupili. Pri hiši bolj na samem takih težav ni.

  • Grof 08:22 23.julij 2024.

    A je posnel tudu čofto Ano Dolinar ki je za posrat grda, mislim fuknjena kot Nataša Sukič, v nasprotnem ste lahko stanovalci zadovoljn, da nista v 16 nadstropju ravno ti dve, ki bi …..

  • popokatopetl 08:15 23.julij 2024.

    To bi blo za kriminalno serijo, umor v stolpniici in sto potencialnih storilcev :)