Slovenija > Črna kronika
35 ogledov

Slab odziv prič v zadevi Sadar

V BiH so se že septembra zgražali o prihodu Davorina Sadarja na čelo podjetja CP Žurnal24 main
Z zaslišanjem sedmih prič se je danes na Okrožnem sodišču v Mariboru nadaljevalo sojenje zoper nekdanjega prvega moža poslovnega sistema Dadas Davorina Sadarja.

Obtožnica ga bremeni goljufije, s katero naj bi 51 oškodovancev s sklepanjem opcijskih pogodb ogoljufal za več kot 52.000 evrov. Glavna obravnava se bo nadaljevala 19. marca. Pred tričlanski sodni senat pod vodstvom okrožne sodnice Danile Dobčnik-Šošterič je tokrat stopilo pet oškodovancev v zadevi Sadar: Trpimir Štiglic, Valentin Dominko, Marko Logonder, Matjaž Tomšič in pa oškodovanka, ki je izrazila željo, da se njeno ime ne objavi v medijih. Sodni senat je tokrat zaslišal tudi nekdanjega zaposlenega v Dadasu Marjana Ferka in Mirana Novšaka, ki je Sadarju predlagal izdajo opcij.

Brez novih dejstev
Pričanja oškodovancev – vsi so bili zaslišani že v času preiskave leta 2001 – niso postregla z novimi dejstvi. Za nakup opcij so se vsi odločili zato, da bi na ta način dobili povrnjenega vsaj nekaj denarja, ki so ga vložili v Dadasove sklade. Kot so dejali, so informacije o tem, kaj so opcije in kakšen je namen njihove izdaje, dobili s pomočjo medijev ali pa na predavanjih, ki jih je Dadas organiziral za svoje vlagatelje. Štiglic je pojasnil, da je opcije poskušal unovčiti osebno v Dadasovi izpostavi v Ljubljani, ki pa takrat ni več poslovala. Klical je tudi na Dadasov sedež v Mariboru, vendar mu ni uspelo nikogar doklicati. Na vprašanje Sadarjevega zagovornika Željka Leljaka, ali je uporabil tudi druge načine unovčenja opcij, je Štiglic odgovoril, da tega ni storil. Enako je odgovoril tudi Dominko.

Slab odziv prič
Sodni senat tudi tokrat ni bil uspešen pri vabljenju prič, saj se jih je od 14 vabilu odzvala le polovica. Zaslišanje preostalih sedmih prič je zato predvideno za 19. marec, ko bo sodni senat prisluhnil tudi izvedenki za ekonomsko stroko Ireni Lesjak. Sadar sicer še vedno vztraja pri zaslišanju vseh 51 oškodovancev. Kot je dejal, je bil v času, ko bi morali vlagatelji unovčiti opcije, sam v priporu, zato bi se morali na Dadas obrniti s pisno zahtevo, česar pa, tako Sadar, večina med njimi ni storila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.