Slovenija > Črna kronika
7778 ogledov

Tiktoker iz Ajdovščine 10-letni šolarki: "Bi spala z mano?"

Telefon Profimedia Fotografija je simbolična.
Razvpiti tiktoker Irenej Bizjak se je včeraj zagovarjal na okrožnem sodišču v Novi Gorici. Sojenje je zaradi zaščite mladoletnih oškodovank zaprto za javnost.

Uporabnik tiktoka, priljubljenega socialnega omrežja med osnovnošolci in dijaki, je bil tudi 27-letni Irenej Bizjak iz okolice Ajdovščine. Zdaj ni več, ker je v priporu. Včeraj so mu na okrožnem sodišču v Novi Gorici začeli soditi, ker naj bi družabno platformo izkoriščal za tešenje svojih sprevrženih spolnih nagnjenj do mladoletnic.

Irenej Bizjak | Avtor: Primorske novice Primorske novice
​​​​​​

Vriskala boš od užitka

V živo se je javljal tudi večkrat na dan in nagovarjal dekleta. Takšen je bil pogovor z eno:

A si samska?
Ne povem.
Koliko si stara?
Ne povem.
A naj ti poziram? (Bizjak si je s prstoma raztegnil usta in iztegnil jezik.)
A bi spala z mano?
Ne.
A blow job bi mi naredila, reci ja!
Ne.
Lahko fukava tudi v mojem fordu na zadnjih sedežih, lahko pa te dam tudi na havbo in potem porivam... Kolikokrat na dan si jo rajcaš?

In z drugo: "Veš, kako boš uživala z mano. Njegovega niti čutila ne boš, z mano pa boš doživljala tak orgazem, predstavljaj si. Vriskala boš od užitka."

Tretjo je pozval, naj se slika naga v ogledalu: "Od blizu si slikaj muco in rito. Dva prsta v pizdi slikaj, prav?"

Ob tem jih je vabil, naj se z njim  spoprijateljijo na snapchatu, kjer se posnetki in sporočila kmalu izbrišejo.

Zagrozili so ji njegovi podporniki

Kljub občasno ogorčenim odzivom sledilcev, ki jih je za povrh znal še zmerjati in poniževati, si je pridobil veliko pozornosti, tudi od ljudi, ki so ga skušali ustaviti. Med njimi je bila naša sogovornica, slišali smo se v začetku lanskega novembra: "Začelo se je pred dvema letoma, ko je namigoval, da bi lahko užival v spolnosti s 13-letnico. Opozorila sem ga, pa so mi zagrozili njegovi podporniki. Prijavila sem ga na policiji v Škofji Loki in Radovljici, kjer so mi rekli, da ni dokazov za spolno nadlegovanje, in lahko vložim le civilno tožbo zaradi groženj. Odzvali so se tudi drugi starši, razburjeni so in jezni. Deklice ob tem pozivam, naj ne pristajajo na live posnetke z njim."

Vendarle pa so se zganili kriminalisti iz Nove Gorice in, prav tako že lani, "27-letnega moškega" utemeljeno osumili kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost (pridobivanje oseb, mlajših od petnajst let, za spolne namene po 173.a členu, po 176. členu, ki opredeljuje kazniva dejanja prikazovanja, izdelave, posesti in posredovanja pornografskega gradiva, ter 173a. členu kazenskega zakonika).

Pobegnil iz pripora

Bizjak je nazadnje končal v solkanskem priporu, iz katerega pa je januarja pobegnil. "Do pobega je prišlo med spremstvom pripornika iz upravnega dela oddelka, kjer je preko videokonferenčne povezave potekalo njegovo zaslišanje na podlagi odredbe sodišča, nazaj v zaprti del oddelka. Pravosodna policista sta v skladu s pooblastili izvedla zasledovanje pripornika, najprej s tekom, nato z avtomobilom, žal neuspešno. Takoj po izrednem dogodku so bili izvedeni vsi potrebni postopki obveščanja policije in sodišča, ki je odredilo pripor, izdana je bila tudi odredba za razpis tiralice. Pripornik je trenutno še vedno na begu," so takrat sporočili iz republiške uprave za izvrševanje kazenskih sankcij.

No, Ajdovca so naslednji dan prijeli in za rešetkami je pričakal začetek sojenja, potem ko ga na predobravnavni narok ni bilo in je sodišču le pisno sporočil, da krivde ne priznava. Sodni senat, ki mu predseduje sodnica Andrejka Luznik, ga je sicer pričakoval že 28. maja, a je najprej javil, da ga ne bo, ko pa si je premislil, za privedbo ni bilo na voljo pravosodnih policistov. Poskušali so vzpostaviti videokonferenčno povezavo, a so se pojavile tehnične težave. Pa tudi če teh ne bi bilo - na sodišče so prav takrat prejeli obvestilo o (lažni) podstavljeni bombi in ga seveda izpraznili.

Pričale bodo iz varne hiše

Bizjak je Včeraj naposled le sedel na zatožno klop, vendar za zaprtimi vrati, seveda zaradi zaščite oškodovank. Po obravnavi smo poklicali njegovega zagovornika, odvetnika Bruna Krivca, ki nas je takoj opozoril, da nam lahko izda le nekaj splošnih informacij: "Bizjak se je zagovarjal in na splošno pojasnil, kako delujejo komunikacijske platforme in kako je mogoče ustvarjati lažne profile, skratka, na zatožno klop je postavil komunikacijsko svobodo, saj se lahko nekdo predstavlja za 13-letnico, čeprav jih ima šestdeset." Dodal je še, da bo senat na prihodnjih narokih zaslišal oškodovanke, a ne neposredno, temveč iz varne hiše. Ena pa sploh še ni bila obravnavana in jo bo, kot je dejal Krivec, zaslišal preiskovalni sodnik.

Zaradi razumljivih razlogov, torej izključene javnosti, je bil kratek tudi zagovornik oškodovank, odvetnik Simon Čehovin, ki je dejal, da se bo postopek nadaljeval z izvajanjem dokazov, in da je oškodovank trenutno 13, stare so od 10 do 14 let.

Komentarjev 25
  • Avatar Ajda Virant
    ajda0 06:16 07.junij 2024.

    Odrezat jajca in tiča, pa namestit urinski kateter, da si ga bo vsak dan lahko vlekel ven iz mehurja !

  • Idioti 18:03 06.junij 2024.

    Kemijska kastracija in 5 let čuze . Brez kastracije pa 30 let !

  • slavauk22 20:24 05.junij 2024.

    TO JE ENDER ......TIKTOKER TER KOMENTATOR NA ŽUNARLU !