Slovenija > Črna kronika
16 ogledov

Stavil s prijatelji in padel v smrt

Nesreče v španskih letoviščih so pogoste. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Divjanje v španskih letoviščih je zahtevalo novo žrtev. Tokrat je z balkona omahnil 27-letni Britanec.

Pred kratkim smo poročali o nevarnem "športu" v španskih letoviščih, ki si ga po nekaj kozarčkih radi privoščijo predvsem mladi britanski turisti. Vratolomne skoke z balkonov v bazene in podobno početje so španski hotelirji poimenovali kar balconing, z Majorke pa poročajo o novem smrtnem primeru.

27-letni Britanec Kevin Anthony Arie Hubert Louis iz Lancashira si ni privoščil skoka, temveč je po divji zabavi s prijatelji stavil, koliko časa lahko visi z devet metrov visokega balkona. Medtem ko so njegovi prijatelji gledali na uro, je 27-letnikov prijem popustil in s petega nadstropja je omahnil v smrt.

"Vse se je zgodilo tako hitro. Držal se je le nekaj sekund, potem pa je padel," je dejal eden od očividcev, ki je še povedal, da je 27-letnik padel z glavo na beton, njegovi prijatelji pa so padec z grozo opazovali. Na kraj dogodka so prispeli policisti, ki so razkrili, da je družba popivala vso noč, ko pa so izvedeli, da je njihov prijatelj mrtev, so bili popolnoma pretreseni. 27-letni Louis je drugi Britanec, ki je zaradi tovrstnega početja umrl med počitnikovanjem v hotelu Magaluf na Majorki.

Španski hotelirji pa se bojijo, da bi lahko divji turisti ogrozili ugled hotelov, zato so že napovedali dodatne varnostne ukrepe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.